Reisnieuws

Selfservice vliegveld in zicht

Gepubliceerd: 22 dec 2009
0

Een vliegtuig instappen zonder menselijk contact met de een luchtvaartmaatschappij. Het kan over niet al te lange tijd werkelijkheid zijn.

Volgens Philippe Bruyere van The International Air Transport Association (IATA) zal de reiservaring van reizigers veranderen. Selfservice zal steeds belangrijker worden.

Niet meer in de rij

KLM test momenteel een systeem dat automatische bagageafhandeling mogelijk maakt. IATA belooft een systeem aan te bieden voor de mobiele telefoon. Dit programma geeft je je boardingpass en zorgt ervoor dat je niet meer in de rij hoeft te staan op het vliegveld.

Internet

Volgens IATA is het de bedoeling dat de reizigers meer zaken via het internet thuis af kunnen handelen in plaats van op het vliegveld. Denk bijvoorbeeld aan ID-scans en self-boarding. Zo kan het in sommige gevallen voorkomen dat er geen enkel menselijk contact is tussen de reiziger en de luchtvaartmaatschappij.

Voordeel

De systemen zoals self-boarding en de automatische bagageafhandeling werken én voor de reizigers én voor de luchtvaartmaatschappijen in het voordeel. Voor de reizigers zal bijna alles vanuit thuis te regelen zijn en hoeven ze op luchthavens niet meer in de rij te staan. Voor de luchtvaartmaatschappijen is het een stuk efficiënter, waardoor de kans op verliezen kleiner is.

Verliezen

De luchtvaartmaatschappijen hebben financieel gezien een zwaar jaar gehad. Vele maatschappijen kampten met grote verliezen. Daarom wordt er nu veel tijd en energie gestopt in de systemen die het reizen aangenamer moeten maken en meer passagiers zullen lokken.

Ontslagen

‘Het wil niet zeggen dat deze invoering van elektronische systemen automatisch voor tot veel ontslagen zal leiden. Er moet gekeken worden wat voor andere functies de medewerkers kunnen krijgen, wanneer hun huidige baan vervalt’, aldus Philippe Bruyere.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Schiphol prijst zich uit markt

Het liefst vlieg je natuurlijk vanuit je eigen land naar je bestemming, maar wat als vliegen vanuit Düsseldorf of Brussel zo’n € 200 goedkoper is? Uit de net gepubliceerde jaarcijfers van Schiphol blijkt dat de luchthaven in enkele jaren tijd...

2
Reisnieuws
Vrouw woont op vliegveld

De luchthaven van Mallorca heeft al tien jaar lang een vaste bewoonster. Een Duitse vrouw noemt de vertrekhal van het vliegveld al jaren haar thuis. Ze verblijft al jaren rond en op de banken van de terminals, samen met haar Perzische kat Muma.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.