Reisnieuws

TV Tip: 'Night'

Gepubliceerd: 27 dec 2009
0

Animal Planet onthult in haar serie 'Night' de geheimen van het nachtelijke dierenrijk.

Als de zon is ondergegaan en de meeste mensen liggen te slapen, gaat het leven in het dierenrijk verder en beleeft misschien wel zijn spannendste momenten. Nachtelijke roofdieren gaan op pad en besluipen dieren die wél een dutje proberen te doen.

Nachtelijke leven

Presentator Brandon McMillan reist de hele wereld af en legt het nachtelijke leven van het dierenrijk vast. Lokale experts bieden assistentie en helpen hem om de dieren in het donker op te sporen en te bestuderen.

Verschillende dieren

In elke aflevering staat één dier centraal. In de eerste aflevering is een panter te zien, die zo schuw is dat hij 's nachts nog nooit vastgelegd is op film. Tevens besteedt McMillan aandacht aan de rode wolf, waarvoor hij geleerd heeft het huilende geluid na te bootsen om zo de wolven te lokken. Maar ook nachtapen, nijlpaarden, neushoorns, kaaimannen, haaien en hyena's komen voorbij.

Niet zonder gevaren

Deze zoektocht is niet altijd zonder gevaren. Tijdens een nachtelijke boottocht in een Amerikaans mangrovebos wordt McMillan aangevallen door een krokodil. En als zijn auto vast komt te zitten in de modder, wordt hij belaagd door een troep leeuwen. Het resultaat is uniek, met spectaculaire beelden die nooit eerder zijn vertoond.

Geheimen onthuld

Met speciale nachtcamera's en warmtebeelden onthult de serie 'Night' de geheimen van dit nachtelijke leven. Het toont een aantal bijzondere dieren en een fascinerende kijk op de 'donkere kant' van het dierenrijk.


Night is vanaf vrijdag 1 januari 2010 om 17:15u te zien op Animal Planet.

Bekijk de trailerVolg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
TV: Into the pride

Dave Salmoni, zoöloog en expert op het gebied van katachtigen, vertrekt voor zes maanden naar Namibië om daar samen te leven met een troep leeuwen in het Erindi Game Reservaat.

0
Reisnieuws
Cheeta ontsnapt in vliegtuig

Een bagagemedewerker van Delta Airlines in Atlanta kreeg de schrik van haar leven toen ze het bagageruim opende en daar een loslopende cheeta zag. De één jaar oude cheeta en haar zusje waren vanuit Portland op weg naar een dierentuin in Memphis....

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.