Reisnieuws

Natuurparken dankzij expedities

Gepubliceerd: 06 jun 2007
0

Conservation International wil zoveel mogelijk bedreigde diersoorten behouden. Dit doet de organisatie door wetenschappelijke expedities te financieren, daarbij gesteund door rijke Amerikanen. Dankzij hun steun werden onlangs 24 nieuwe soorten ontdekt.

Ooit gehoord van een epaulethaai? Deze haai loopt met zijn vinnen over de zeebodem. Ken je de gestreepte kikker? Of de boomkangoeroe? Dit zijn enkele diersoorten die ontdekt zijn dankzij de expedities die Conservation International gefinancierd heeft. De organisatie is actief in gebieden als Afrika en Madagaskar, Azië en Latijns-Amerika. Dat de investeerders waar voor hun geld krijgen blijkt uit de laatste twee expedities, waar maar liefst 24 nieuwe soorten zijn ontdekt. Om deze, vaak zeldzame, diersoorten te beschermen leiden expedities vaak tot natuurparken.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Indiase tijger verdwijnt

Schrikbarende wildlife-feiten: uit een onderzoek naar de tijgerpopulatie in India blijkt dat deze sinds 2002 meer dan gehalveerd is. Als er niet snel ingegrepen wordt, zien we de tijger straks alleen nog in de dierentuin, aldus een woordvoerder va...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.