Reisnieuws

Vliegen wordt exclusiever

Gepubliceerd: 09 dec 2009
0

‘Groen’ vliegen zal ertoe leiden dat minder mensen zich via de lucht kunnen verplaatsen. Het aantal vluchten zal verminderen en duurder worden.

Het is bekend dat de luchtvaart voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor de CO2-uitstoot op aarde. Op de klimaattop in Kopenhagen is besloten dat hier verandering in moet komen – de internationale gemeenschap zal emissie-eisen voor luchthavens en vliegtuigmaatschappijen instellen.

Vluchten

Er zijn een aantal mogelijkheden om de groei binnen de perken te houden. Bijvoorbeeld door de prijzen van vliegtickets te verhogen, maar ook door gewoonweg minder vluchten aan te bieden. Brandstofbesparende vluchten, vollere vluchten en het gebruik van biobrandstof zijn andere oplossingen. In ieder geval mag het aantal vluchten maar met ongeveer de helft stijgen en niet, zoals eerder voorzien, verdriedubbelen.

Alternatieven

Milieuorganisaties en regeringsleiders spreken op de klimaattop in Kopenhagen ook over alternatieven voor het vliegtuig om klimaatverandering tegen te gaan. Zij pleiten bijvoorbeeld voor meer gebruik van treinen. Daarvoor dient wel wereldwijd het spoorwegennet uitgebreid te worden.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.