Reisnieuws

Contrabanda! Festival

Gepubliceerd: 23 nov 2009
0

Ben je het koude, gure weer ook zo zat? Goed nieuws: je hoeft geen ticket te boeken om je in exotischer sferen te begeven. Dit weekend gaat namelijk het grensoverschrijdende Contrabanda! Festival van start!

Wie op zoek is naar muzikaal avontuur, kan van 28 november tot 6 december in heel het land zijn hart ophalen, want Contrabanda! haalt de zomer in huis.

Grensoverschrijdend

Het festival, dat jaarlijks in november wordt georganiseerd, heeft als doel culturen dichter bij elkaar te brengen, maar ook traditionele en vernieuwende muziek en dans met elkaar te verweven. Of je nu conservatief of progressief bent, volks of hoger opgeleid, ieder vindt hier zijn meug.

Line-up

Dat blijkt dan ook wel uit de internationale namen die dit jaar hun opwachting zullen maken. De line-up zal bestaan uit:
Zulu 9.30 - een Mestizaband uit Spanje, die geroemd wordt om haar energieke optredens
Rotfront - Raggamuffin uit Duitsland; deze band bewijst dat het echt kan
Hotel - internationaler krijg je ze niet. De bandleden komen uit Nederland, Mexico, Chili, Argentinië, Bulgarije, Tsjechië en Koerdistan...
Caro Emerald - Weliswaar uit eigen land, waar ze hard aan de weg timmert. Momenteel veel op de radio te horen met haar debuutsingle 'Back it up'

Host

De avond zal onder andere worden gehost door dj's Tommi (bekend van onder andere ¿Que Pasa? en Balkan Beatz) en DJ Eduardo (latinspecialist die aan de wieg stond van ¿Que Pasa?).

Door het land

Na de aftrap op zaterdag in Amsterdam, zullen de muzikanten hun instrumenten pakken en de voetjes van de vloer laten gaan in Enschede, Groningen, Tilburg, Utrecht en Den Haag. Kijk voor alle informatie en de volledige agenda op Contrabandafestival.nl.

Lees ook het interview dat Columbus hield met Zulu 9.30.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Spaanse sferen in de Melkweg

De Spanjaard Pau Donés is met zijn band Jarabe De Palo enorm bekend in eigen land en heeft wereldwijd miljoenen platen verkocht. In Nederland is de band nog relatief onbekend, maar daar wordt nu verandering in gebracht. De band treedt 1 juni op i...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.