Reisnieuws

Vliegende tering

Gepubliceerd: 01 jun 2007
0

Afgelopen week vloog een Amerikaanse man met een zeer besmettelijke vorm van Tuberculose tegen doktersadviezen in naar Europa. En weer terug.

De man gaf bij terugkomst in de Verenigde Staten te kennen dat hij om ‘dwingende persoonlijke redenen’ het advies van de dokter had genegeerd. Hiermee bracht hij de bemanningsleden en overige passagiers van beide vluchten in groot gevaar. Tuberculose, ook wel toepasselijk 'vliegende tering' genoemd, kan al overgedragen worden door hoesten, zingen of praten.

De Centres for Disease Control (CDC) probeert momenteel de betrokken passagiers te vinden, om hen een grondige medische controle te laten ondergaan. Tuberculose hoeft niet op korte termijn merkbaar te worden: de ziekte komt in de meeste gevallen binnen twee jaar tot uiting, maar het kan ook zestig jaar duren. Enkele verschijnselen zijn hoesten, gewichtsverlies, nachtelijk zweten, pijn in de borstkas en het ophoesten van bloed.

De Amerikaan was de eerste persoon sinds veertig jaar die in de Verenigde Staten in quarantaine is gezet. Daar waren vorig jaar slechts twee gevallen bekend van de ziekte. De meeste gevallen van tuberculose komen voor in ontwikkelingslanden, meestal met dodelijke afloop.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
China verstoot VS

Dat Frankrijk en Spanje de populairste internationale toeristenbestemmingen zijn, was te verwachten. Vanaf 2008 zal China op, een misschien verrassende, derde plek komen te staan, zij vervangen dan de Verenigde Staten. Dit heeft een zegsman van de...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.