Reisnieuws

Online reis boeken populair

Gepubliceerd: 22 nov 2009
2

De deur niet meer uit hoeven, om juist de deur uit te gaan. Het aantal mensen dat online vliegtickets boekt, blijft stijgen.

Bijna driekwart van de Nederlanders boekte in 2009 zijn vliegreis via internet. Marktonderzoekbureau Vos&Jansen concludeerde dit uit het Nationaal Vliegreis Onderzoek dat in opdracht van Vliegwinkel.nl werd gedaan.

Vlucht

Ten opzichte van vorig jaar, hebben dit jaar ongeveer 6% meer mensen online tickets geboekt. Iets meer dan de helft (56%) koos voor een losse vlucht (al dan niet retour). De rest (44%) boekte een pakketreis via het internet.

Advies

De voornaamste reden dat sommige mensen nog steeds liever via een reisbureau boeken, is dat men het fijn vindt om een medewerker persoonlijk te spreken, die de mogelijkheden voor de reiziger op een rijtje kan zetten.

Betalen

Ongeveer 10% van de ondervraagden vindt het niet veilig om via internet te betalen. Ze vinden het niet prettig om een creditcard hiervoor te gebruiken.

Kantoren

Mocht je liever niet willen boeken via het internet, wees dan niet gevreesd. De groep persoonlijke boekers is nog zo groot, dat reisbureaus in de steden voorlopig zullen blijven bestaan.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Afschaffing vliegtaks helpt niet

Nu de vliegtaks is afgeschaft, is de grote vraag: zullen mensen weer teruggaan naar het oude reisgedrag? Gaan mensen vaker op reis? Zal het aantal boekingen van zowel binnen- en buitenlandse vluchten weer stijgen?

0
Reisnieuws
Schiphol prijst zich uit markt

Het liefst vlieg je natuurlijk vanuit je eigen land naar je bestemming, maar wat als vliegen vanuit Düsseldorf of Brussel zo’n € 200 goedkoper is? Uit de net gepubliceerde jaarcijfers van Schiphol blijkt dat de luchthaven in enkele jaren tijd...

2

Reacties van bezoekers Reageer

flintstone

Door: flintstone • Geplaatst op

Internet prima !! Maar vooral voor wereld reizen ,eerst zelf je plan/reis maken de zaak inleveren bij je vaste reisagent en dan samen nog wat sleutelen .Dat is al jaren mijn manier en bevalt me utstekend .

DeVakantieMan

Door: DeVakantieMan • Geplaatst op

Is eigenlijk niet meer dan 1+1=2 dat het gros online verkiest boven offline. Vliegtickets worden goedkoper, website worden steeds inventiever zodat steeds makkelijker wordt om goedkope vliegtickets te vinden. Websites zijn 24/7 bereikbaar en hebben tevens een veel groter aanbod dan bureaus. Nu zijn het voornamelijk de ouderen die nog steeds naar bureaus gaan. Het is een kwestie van tijd dat 95% van de mensen online verkiest boven offline. want zeg nou zelf, biedt een reisbureau nou écht meer dan sites als http://www.vliegticketstool.nl, http://www.swoodoo.nl en http://www.zoover.nl?

Lijkt mij dat zelfs een internet nono voor weinig eigen ticket + accomodatie kan boeken, of denken jullie er anders over?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.