Reisnieuws

Ophef over sexy stewardessen

Gepubliceerd: 14 nov 2009
0

Ryanair-baas Michael O'Leary heeft flinke kritiek over zich heen gehad. Hij zou namelijk stewardessen gedwongen hebben schaarsgekleed en topless te poseren voor een kalender.

De Britse Europarlementariër Mary Honeyball beschuldigt de vliegmaatschappij ervan haar mooiste stewardessen onder druk te hebben gezet om te poseren, meldt The Daily Mail.

Vrijwillig

O'Leary houdt echter vol dat de dames geheel vrijwillig hebben meegewerkt aan de sexy fotoshoot. 'Het cabinepersoneel van Ryanair kan zich vrijwillig aanmelden voor de kalender. Dit jaar hebben maar liefst achthonderd van de vierduizend stewardessen zich aangemeld voor deze liefdadigheidsactie.'

O'Leary

Volgens verschillende berichten zou O'Leary zelf de eerste honderd exemplaren van de kalender gekocht hebben.

Liefdadigheidsfonds

'De kalender van dit jaar is de populairste tot nu toe en we hopen zo'n € 110.000 op te halen om het liefdadigheidsfonds KIDS en de mindervalide kinderen en hun families in het Verenigd Koninkrijk te helpen', zei Stephen McNamara, woordvoerder van Ryanair.

Totale opbrengst

De opbrengsten van de kalender van 2010 brengt het totale opgehaalde bedrag door Ryanair stewardessen op zo'n € 332.594, sinds de eerste kalender die in 2008 uitkwam.

Kalender

Degenen die KIDS willen helpen en het hele jaar een lach op iemands gezicht willen toveren, kunnen de kalender aan boord van Ryanair of via de website kopen.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Flirtende stewardessen irritant

Ook wel eens last gehad van stewardessen die eerder voor overlast zorgen dan behulpzaam zijn? Bezoekers van een Australische krantensite News.com.au deelden hun ergernissen. De meest voorkomende irritaties zijn op een rijtje gezet.

6
Reisnieuws
Dikke stewardessen ontslagen

In India zijn tien stewardessen van Air India ontslagen omdat ze te dik zijn. Sinds kort staat er in de contracten een maximum gewicht en sollicitanten worden om hun gewicht geweigerd.

0
Reisnieuws
Blote stewardess gewild en verguisd

De verkoop van de kalender die Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair samenstelde met foto's van twaalf stewardessen in bikini, gaat erg goed. ‘We hebben 10.000 exemplaren laten drukken, hiervan zijn er nog maar 1000 over’, aldus marketingmanage...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.