Reisnieuws

Betalen voor goede zitplaats

Gepubliceerd: 08 nov 2009
1

Tickets worden elk jaar goedkoper, maar de extra's die je normaal gesproken als logisch beschouwt, zijn daarbij ver te zoeken!

Waar vroeger alle service bij de prijs van je ticket zat inbegrepen, moet je tegenwoordig voor alle logische extra's bijbetalen. Van zitplekken naast elkaar, tot toeslagen voor een maaltijd op een tien uur durende vlucht: luchtvaartmaatschappijen eisen steeds vaker dat je je portemonnee ervoor trekt.

Gedwongen

Al eerder berichtten we dat passagiers moeten bijbetalen als ze extra handbagage bij zich hebben. Nu kunnen vliegtuigpassagiers zelfs gedwongen worden naast het toilet te zitten als ze niet extra willen betalen voor een premium seat als ze hun ticket boeken.

Bijbetalen

Volgens Scott Kirby, president van US Airways, zijn mensen bereid meer te betalen voor een betere stoel als ze naast het toilet of aan het raam geplaatst zijn. Luchtvaartmaatschappijen in Australië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk laten hun passagiers dan ook tussen de $5 en $36 (resp. € 3 tot € 25) bijbetalen als ze een specifieke plaats reserveren.

Realiteit

'In realiteit is het zo dat een zitplaats op de eerste rij aan het gangpad een betere stoel is dan de middenstoel bij het toilet, achteraan in het vliegtuig en vandaag de dag vragen we nog steeds precies dezelfde prijzen voor deze stoelen,' zei Kirby tegen de Charlotte Observer.

British Airways

British Airways vraagt $18 (€ 12) van passagiers die Economy-class binnen Europa vliegen en hun eigen zitplaats willen kiezen. Mensen die buiten Europa vliegen moeten $36 (€ 25) betalen als ze hun eigen stoel willen uitzoeken. Klanten die de heffing betalen, zijn bijvoorbeeld verzekerd van een zitplaats naast elkaar of van een stoel aan het gangpad, zodra ze een ticket boeken.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eerste douche in vliegtuig

Hoog in de lucht een verfrissende douche nemen? Dat kan sinds vorige week in de nieuwe Airbus A380 van luchtvaartmaatschappij United Arabian Emirates. De Airbus is het eerste vliegtuig ter wereld met douches aan boord.

0

Reacties van bezoekers Reageer

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Ik heb nog geen enkele maatschappij zien adverteren met : Wij hebben standaard geen enkel comfort. Onze stoelen zitten niet lekker en beenruimte heeft u helemaal niet. Ons personeel is onbeschoft en de toiletten smerig. Als u echter iets beter wilt, trek dan de portemonnee en koop uw comfort tegen onacceptabele prijzen. Wat vroeger service en normaal was, dient u nu gewoon extra voor te betalen terwijl onze prijzen in de loop van de tijd niet hebben stilgestaan.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.