Reisnieuws

KLM gaat groen vliegen

Gepubliceerd: 04 nov 2009
0

Als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld gaat KLM passagiers vervoeren op biokerosine. Dit maakte het bedrijf gisteren bekend.

Het is niet de eerste keer dat een vliegtuig op groene brandstof vliegt. Eerdere testvluchten waren echter niet bedoeld om passagiers te vervoeren. Met de vlucht van KLM, die 23 november zal plaatsvinden, is dat wel het geval.

Biobrandstof

Het toestel, een Boeing 747, zal vliegen op een mix van de biobrandstof Camelina en fossiele kerosine. De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft hiervoor toestemming gegeven en laat aan boord een beperkt aantal passagiers toe.

Emissievrij

Volgens de president-directeur van KLM, Peter Hartman, 'is dit een belangrijke stap op weg naar een emissievrije luchtvaart'. Camelina is niet de enige biobrandstof die KLM test. Een alternatief is een brandstof op basis van algen. De kerosine die het beste uit de test komt, zal in de toekomst vaker worden ingezet.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eerste vlucht op biobrandstof

Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic gaat in februari een testvlucht uitvoeren met een Boeing 747 die vliegt op biobrandstof. Het is de eerste ‘groene’ demonstratievlucht en heeft als doel de CO² uitstoot door de luchtvaartsector terug te d...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.