Reisnieuws

Nieuw klimaatboek Al Gore

Gepubliceerd: 03 nov 2009
0

Na An Inconveniant Truth komt klimaatgoeroe en Nobelprijswinnaar Al Gore met een nieuw boek op de markt, genaamd 'Our Choice'.

Het nieuwe boek verschijnt vandaag op de markt. In het werk komen verschillende oplossingen aan bod voor de opwarming van de aarde.

Our Choice

'Nu er de laatste drie jaar alarmerende nieuwe onderzoeken zijn uitgekomen, is het de hoogste tijd voor een alomvattend wereldwijd plan dat een echte oplossing biedt voor de klimaatcrisis. Our Choice geeft daarop het antwoord,' schrijft Al Gore op zijn weblog.

Debat

Gore heeft sinds 2007 meer dan dertig 'Solutions Summits' voorgezeten, waar topwetenschappers en politici debatteerden over oplossingen voor de schadelijke gevolgen van de uitstoot van broeikasgassen en klimaatverandering.

Onderzoek

Bovendien heeft Gore voor zijn nieuwe boek ook nog eens een nieuw en onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren.

Milieuvriendelijk boek

Het boek zelf is ook 'klimaatneutraal'; het wordt namelijk gedrukt op 100% gerecycled papier. De opbrengst van het boek gaat naar de Alliantie ter Bescherming van het Klimaat.

Filmversie

Tevens zal er, net als van het omstreden An Inconveniant Truth, een filmversie van het boek verschijnen.

Nobelprijs

In 2007 ontving Gore, samen met het internationale klimaatpanel IPCC, al de Nobelprijs voor de Vrede, vanwege zijn inspanningen op het gebied van klimaatverandering.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zuidpool afgeschermd

Als je in navolging van ons prinselijk paar wilt afreizen naar de Zuidpool, moet je er als de paashaas heen. De VS willen maatregelen nemen om het kwetsbare gebied te beschermen.

1
Reisnieuws
Grootste ijsschots ooit is los

Een enorme ijsschots (eenderde van Nederland) is losgekomen van Antarctica en abnormaal snel aan het afbrokkelen. Het afgebroken stuk ijs maakte onderdeel uit van de Wilkins IJsvlakte, dat nu geheel dreigt te verdwijnen. ‘We gaan een paar spanne...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.