Reisnieuws

Vanaf 2012 slapen in ruimtehotel

Gepubliceerd: 03 nov 2009
0

Hotelketens beconcurreren elkaar doorgaans met stuntprijzen. Eén hotel doet hier niet aan mee, maar bekijkt alles liever van een afstand.

Het hotel, The Galactic Suite Space Resort, is een idee van een groep architecten in Barcelona. Kleine kanttekening is dat het verblijf zich op 450 kilometer hoogte bevindt.

Gasten

In 2007 ontstond het plan om een gastenverblijf voor toeristen in de ruimte te ontwikkelen. Nu begint het serieuze vormen aan te nemen. In 2012 zouden de eerste gasten hun intrek moeten kunnen nemen.

Pendelraket

Het ruimtehotel biedt plaats aan vier personen, die in een pendelraket met een snelheid van 30.000 kilometer per uur naar hun kamer gebracht worden. Aldaar ontvangen twee astronauten de gasten en zullen hen verzorgen.

Bezienswaardigheid

Er wordt iedere tachtig minuten een rondje om de aarde gevlogen. Daarbij kunnen de gasten de zon vijftien keer op en onder zien gaan.

Voorbode

Volgens de ruimtevaarttechnicus Xavier Claramunt is dit slechts een voorbode voor wat het ruimtetoerisme in de toekomst gaat betekenen: 'Over 15 jaar boeken onze kinderen net zo makkelijk een weekendje ruimte dan een weekendje Parijs.'

Kosten

Een bezoek aan het hotel is niet goedkoop. De kosten zijn een miljoen euro per dag, met een maximum van drie dagen. Dat is wel inclusief een achtweekse training op een tropisch eiland voorafgaand aan het verblijf.

Reserveringslijst

Mocht je nog ergens wat geld in een oude sok hebben zitten, dan kom je op plaats 44 van de reserveringslijst.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Retourtje ruimte via Hawaï

Hawaï wordt de eerste plek ter wereld waar toeristen per raket kunnen reizen. Touroperators van de Amerikaanse eilandengroep willen de mogelijkheid bieden om via de ruimte van eiland naar eiland te hoppen. Dit zou de reistijd aanzienlijk verkorten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.