Reisnieuws

Wereld rond in MG Midget

Gepubliceerd: 31 okt 2009
0

Dat een onschuldige weddenschap kan uitlopen tot een wereldreis, dat bewees de Engelse Mr. Locock wel. Samen met zijn MG Midget oldtimer, genaamd Bridget, reisde hij de wereld rond.

Nadat Locock een oldtimer had aangeschaft, kreeg hij tijdens het restaureren het idee om samen met deze MG, die hij Bridget had gedoopt, een wereldreis te maken. Een MG kenner zal weten dat deze auto ongeschikt is voor ongeasfalteerde wegen in bepaalde landen.

Locock's buurman Alan Lines beweerde bij hoog en laag dat een wereldreis maken met deze auto onmogelijk was. De stelligheid van de buurman inspireerde de Engelsman echter alleen maar meer om het tegendeel te bewijzen.

Veiligheid

Roy en 'Bridget' hebben samen een aantal ups en downs gekend. Zo overleefden ze aanslagen van de Taliban en werden aardig door elkaar gehusseld tijdens een aardbeving. Maar de enige keer dat Roy zich echt zorgen maakte over zijn veiligheid was tijdens de overstromingen in het noorden van Australie, die genoemd werden als de ergste in ruim dertig jaar.

Positief

Ondanks deze tegenslagen bleef de wereldreiziger positief en zette hij zijn reis voort. Uiteindelijk bracht hij een bezoek aan verscheidene landen in West-Europa, Azie, Australie en niet te vergeten Amerika.

Thuiskomst

Bij zijn thuiskomst werd Locock warm onthaald door zijn buurman. 'Het is een fantastische prestatie en ik ben blij dat ik het mis had. Ik dacht eigenlijk dat hij halverwege de reis op zou geven', aldus Lines.


Nu hij terug is, wil de Engelman alle gemiste tijd met zijn vrienden en familie inhalen: 'Eén van de eerste dingen die ik ga doen, is mijn twee kleinkinderen zien. De jongste, Mathilda, kent me niet eens. Ze was slechts zes maanden oud toen ik vertrok.'

Avonturier

'Ik houd ervan om te reizen, en ik zal het absoluut missen. Maar het is goed om vrienden en familie weer terug te zien.' Toch zal Locock zijn avontuurlijke drang nooit verliezen. Naar eigen zeggen verwacht hij pas rust te vinden als hij een reis heeft gemaakt door Afrika. Daarbij wil hij misschien nog wel een boek schrijven over al zijn reizen.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Per bus naar Australië

Op vakantie naar Australië, dat betekent al snel twee suffe dagen doorbrengen in het vliegtuig. Maar waarom die 747 in als je ook de bus kunt nemen?

3
Reisnieuws
Paraglidend de wereld rond

Avonturier Eppo Harbrink Numan wil de wereld rondvliegen in een gemotoriseerde paraglider (paramoteur) om aandacht te vragen voor een dierenrechtenorganisatie. Eerder stak hij als eerste in de geschiedenis met een ultralight vliegtuig de Atlantisc...

0
Reisnieuws
Eindeloos de wereld rond

Gisteren is Nederlands bekendste zeezeiler Henk de Velde begonnen aan zijn allerlaatste wereldreis. Hij heeft Nederland definitief verlaten en wil tot aan zijn dood de wereld rondzeilen, zwerven over de oceanen tot hij sterft.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.