Reisnieuws

Betalen voor extra bagage

Gepubliceerd: 26 okt 2009
0

De tijd dat extra bagage zonder al te veel problemen werd geaccepteerd door de luchtvaartmaatschappijen lijkt voorbij.

In tijden van economische crisis is het hoofd boven water houden en zoveel mogelijk geld verdienen prioriteit nummer één.

Opsplitsen

Bovendien willen veel passagiers tegen zo laag mogelijke prijzen vliegen. Voor een extra service, zoals het meenemen van bagage, moet apart betaald worden. Dit zit dan niet meer bij de prijs van een ticket inbegrepen.

Air France

Vorige week kondigde Air France al aan geld te vragen voor extra bagage. In navolging van deze maatschappij komen nu ook Virgin en Iberia met soortgelijke maatregelen.

Iberia

Iberia, de grootste luchtvaartmaatschappij van Spanje, overweegt kosten in rekening te brengen voor het inchecken van koffers.

Minstens vijftien euro

De krant El Mundo citeerde een intern document waarin staat dat reizigers bij Iberia vanaf twintig oktober minstens vijftien euro zullen moeten betalen voor het inchecken van een bagagestuk.

Virgin

Bij Virgin America mogen passagiers die geen handbagage bij zich dragen als eerste het vliegtuig instappen. Op deze manier hoopt de maatschappij dat deze mensen sneller op hun plaats kunnen zitten.

Instappen versnellen

Ze worden dan niet meer gehinderd door mensen mét handbagage, die dit in de ruimtes boven hun hoofd willen opbergen. De maatschappij denkt dat dit het proces van instappen versnelt.


Foto door: mister-miyagi.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
VIDEO: Smijten met bagage

Wanneer je je bagage incheckt op het vliegveld, weet je doorgaans dat de koffers niet met fluwelen handschoentjes worden gedragen. Als je iets breekbaars hebt, kun je er maar beter een waarschuwingssticker opplakken. Al is het maar de vraag of dat...

0
Reisnieuws
Zelf bagage inchecken op Schiphol

Op Schiphol kunnen reizigers sinds afgelopen vrijdag zelf hun bagage inchecken. De luchthaven is in samenwerking met KLM een test gestart met een 'self-service baggage drop-off' systeem.

0
Reisnieuws
Flesje water mag straks weer in handbagage

Binnenkort hoef je niet meer je flesje water weg te gooien bij de douane. Het Europees Parlement wil de vloeistofmaatregel namelijk zo snel mogelijk afschaffen. Gisteren heeft het parlement definitief zeggenschap gekregen over veiligheidsmaatregel...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.