Reisnieuws

Reisaanbieders schuldig

Gepubliceerd: 25 mei 2007
0

Sinds 1 april geldt de Code Reisaanbiedingen voor alle reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen, maar nog steeds worden reizigers misleid door advertenties. Naar aanleiding van het aantal klachten die bij het meldpunt Reislokkertjes binnen zijn gekomen, heeft de Consumentenbond een onderzoek uitgevoerd. Daaruit is een lijst gerold met maatschappijen en organisaties die zich niet aan de Code houden.

De meeste klachten gaan over misleidende prijzen, waarbij luchthaventoeslagen pas later in het boekingsproces naar voren komen of over de beschikbaarheid van reisaanbiedingen. Vaak zijn deze na het boeken niet meer voor de geadverteerde prijs beschikbaar. Deze week is er op de website van de Consumentenbond een lijst gepubliceerd met alle reisorganisaties die volgens de bond de Code overtreden. Als reiziger kun je dus zien bij welke organisatie je op moet passen.


De betreffende organisaties krijgen een waarschuwing en de kans om meteen te stoppen met de misleidende reisaanbiedingen. Ook de Reclame Code Commissie en de Consumenten Autoriteit zijn ingelicht over de overtredingen, zij houden toezicht op de handhaving van de Code.

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.