Reisnieuws

Herdenkingsreis Titanic

Gepubliceerd: 14 okt 2009
0

In 2012 is het honderd jaar geleden dat de Titanic is gezonken. Om dit te herdenken organiseert de Britse reisorganisatie Miles Morgan Travel een cruise dat dezelfde route aflegt als de originele in 1912.

Zoals het origineel schip dat ook deed, zal de Titanic Memorial Cruise op 8 april vanaf Southampton, Engeland, vertrekken. Het schip maakt vervolgens een stop op de plek in de Atlantische Oceaan waar de Titanic op 15 april 1912 is gezonken. Behalve dat de reisorganisatie de reisroute exact wil nabootsen, zal het bedrijf ook precies hetzelfde voedsel serveren als de Titanic destijds deed. Hetzelfde geldt voor de aanwezige dans en muziek.

Herdenkingsdienst

Precies honderd jaar nadat de Titanic de ijsberg raakte en zonk, zal op het schip een herdenkingsdienst gehouden worden. Dit zal plaatsvinden op 14 april tussen 11:40 uur en 15 april 2:20 uur. De cruise zal na de dienst vervolgens verder gaan naar Halifax. Hier kunnen de passagiers drie begraafplaatsen bezoeken waar slachtoffers van de Titanic zijn begraven.

Eindbestemming

Honderd jaar geleden maakte de Titanic een stop in Cobh, in Ierland, dit 'herdenkingsschip' zal dat eveneens doen. De uiteindelijke bestemming van de cruise is New York. Dit was ook de eindbestemming van de Titanic voordat het zonk wat aan 1517 mensen het leven heeft gekost.

Balmoral

Het Britse bedrijf Miles Morgan Travel heeft voor deze gedenkwaardige gekozen voor het schip de Balmoral. Tickets voor de 12-daagse trip zijn te verkrijgen vanaf 2595 pond (€ 2790). Een woordvoerdster vertelt dat de voorverkoop goed verkoopt. Sommige plaatsen zijn namelijk al uitverkocht.


Foto door: Trijntje1.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
IJsberg in zicht!

Een cruiseschip met 122 mensen aan boord liep vrijdag voor de kust van Antarctica vast op het ijs. Er ontstond een lek in twee dieselolietanks, waardoor het schip olie verloor en er water binnenstroomde. Het schip is nog niet gezonken.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.