Reisnieuws

Vertalen met een t-shirt

Gepubliceerd: 05 okt 2009
0

Woordenboeken zijn zwaar, mobiele vertaalmachines werken zelden en een tolk is duur. Voor de zelfstandige wereldverkenner die graag met handen en voeten communiceert introduceert 'Het Zesde Vlak' het Esperan-tee shirt.

Het t-shirt staat vol met allerhande symbolen die weinig aan de verbeelding overlaten. Op zoek naar een pizzasnijder, je wandelschoenen verloren of uitleggen dat een koe de brug blokkeert? Draag het kledingstuk en je hoeft slechts enkele symbolen op je buik aan te wijzen en de local tegenover je begrijpt je meteen.

Niet wassen

Het laatste symbool op het shirt is een "verboden te wassen" logo. De ontwerpers van www.nooitmeerwassen.nl willen hiermee meer aandacht vragen voor het huidige milieubeleid. Dat het shirt niet gewassen mag worden is ook nog een handige bijkomstigheid voor sommige reizigers.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Inheemse talen verdwijnen

Veel inheemse talen verdwijnen of dreigen dat binnenkort te doen. Volgens de VN verliest de wereld elke twee weken een taal. Het Mexicaanse Instituut voor Inheemse Talen zet alle zeilen bij om de meer dan 350 inheemse talen in Mexico te redden.

0
Reisnieuws
Nieuwe indianen in Amazone

Wie verwacht dat anno 2007 nog zulke opzienbarende ontdekkingen worden gedaan? Een onbekende indianenstam is opgedoken in het Amazonegebied. Het gaat om bijna 90 indianen die in een ontoegankelijk deel van de jungle 2000 kilometer ten noordwesten ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.