Reisnieuws

De grootste vlieggeheimen

Gepubliceerd: 16 sep 2009
2

Stewardess Sally vliegt met een van de beste maatschappijen van de Verenigde Staten en onthult een paar smeuïge geheimen van haar werkgever die angstvallig worden achtergehouden voor de onwetende passagier.

Voedsel van de vloer

“Het gebeurt weleens dat een karretje vol eten omvalt tijdens het opstijgen??, zegt Sally. “Toen dat laatst bij ons gebeurde, hebben we de maaltijden van de grond moeten schrapen om het vervolgens aan de passagiers te serveren.?? Ook komt het voor dat er niet voldoende eten aan boord is, wegens ruimtegebrek.

Vies drinkwater

Naast het eten van de grond, kun je ziek worden van het drinkwater aan boord. In de meeste vliegtuigen wordt aangegeven dat het tapwater geen drinkwater is, maar dat gebeurt lang niet overal. “De watertanks aan boord worden bijna nooit ververst. Ik poets er niet eens mijn tanden mee! Neem altijd je eigen drinkwater mee of koop een flesje aan boord??, adviseert steward Brian uit Sydney.

Incorrecte weegschaal

Ook heeft Brian nog een tip wat betreft de incheckbalie. “De weegschalen bij de check-in kloppen meestal niet. Ze zijn verplicht om je het juiste gewicht te vertellen, dus sta erop dat de weegschaal op 0.00kg staat voordat je tas erop wordt gelegd.??

Oude vliegtuigen

“Sommige vliegtuigen zijn een stuk ouder dan de passagier denkt??, onthult Brian. “De meesten daarvan zijn wel luchtwaardig, maar dat hangt allemaal af van het personeel dat het vliegtuig onderhoudt.??

Ziekmakende lucht

“Ik maak me zorgen om de kwaliteit van de lucht in het vliegtuig??, vertelt Sally. “Het is al een stuk verbeterd door de jaren heen, maar je kan er nog steeds ziek van worden.?? Ook Brian is niet blij met de lucht in de cabines. “Het is zeker niet heel schoon, maar het is in ieder geval geen gerecyclede lucht zoals veel mensen beweren. Als je er niet uit wilt zien als een pruim aan het einde van je vlucht, gebruik dan veel lotion.??


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Stewardessen promoten drank

What's in a name? Spirit Airlines nam zijn naam blijkbaar wel erg letterlijk, toen ze hun personeel dwongen om speciale uniforms te dragen die drankgebruik moeten promoten.

0
Reisnieuws
Dikke stewardessen ontslagen

In India zijn tien stewardessen van Air India ontslagen omdat ze te dik zijn. Sinds kort staat er in de contracten een maximum gewicht en sollicitanten worden om hun gewicht geweigerd.

0
Reisnieuws
Blote stewardess gewild en verguisd

De verkoop van de kalender die Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair samenstelde met foto's van twaalf stewardessen in bikini, gaat erg goed. ‘We hebben 10.000 exemplaren laten drukken, hiervan zijn er nog maar 1000 over’, aldus marketingmanage...

0

Reacties van bezoekers Reageer

kickman

Door: kickman • Geplaatst op

Is toch logisch dat bagage uit een vliegtuig wordt verwijderd als de pasagier niet verschijnt. Dat heet een "No Show". Heeft niets met angst aanjagen te maken. En inderdaad, er zou een bom in de bagage kunnen zitten.

lilian62

Door: lilian62 • Geplaatst op

"Incorrect"

Wij zouden al een tijd geleden moeten zijn vertrokken van de luchthaven, maar stonden nog te wachten op 1 passagier. Toen die niet kwam opdagen, duurde de vertraging nog langer omdat ook zijn of haar bagage uit het vliegtuig gehaald moest worden.

Wij zaten bijna tegenover 2 stewardessen die door een andere passagier gevraagd werd waarom ook de bagage van de ontbrekende passagier eruit gehaald moest worden; we konden toch gewoon vertrekken?

Een de de stewardessen begint enthousiast uit te leggen; "Dat is een standaardprocedure. Wanneer een passagier niet instapt wordt ook zijn bagage eruit gehaald." Op het waarom van de passagier begint haar collega wat benauwd te kijken, maar zijn gaat enthousiast door; "Dat is voor de veiligheid, want wanneer een passagier niet instapt, kan er wel eens een........" Hier verschiet zij opeens van kleur en geeft een onduidelijke draai aan haar verhaal. Dat was toch bíjna niet helemaal correct van haar; de passagiers angst aanjagen!!!!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.