Reisnieuws

Tribe-expositie 'Uncontacted'

Gepubliceerd: 04 sep 2009
0

Als westerling voelen we ons vaak bevoorrecht de kans te hebben te reizen, andere mensen, culturen, landschappen te beleven. Maar er zijn volken die niets met de buitenwereld te maken willen hebben.

In de tentoonstelling UNCONTACTED van Columbus-partner Survival International, wordt het verhaal verteld van de ruim honderd geisoleerde volksstammen die de aarde met ons delen.

Uniek

Het zijn unieke beelden van mensen die net als wij in de 21e eeuw leven, maar een totaal andere belevingswereld kennen.

Strijd

Er wordt ingegaan op de strijd die de stammen moeten leveren tegen regeringen en bedrijven, om hun land en het leven dat zij kennen te beschermen. Levens die, als zij gerespecteerd hebben, zullen helpen de planeet en haar natuurlijke bronnen in stand te houden. Een doel waar Survival International zich hard voor maakt en de volkeren bij probeert te helpen.

Cedla

De expositie UNCONTACTED is van maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur te bezichtigen in het Cedla, Keizersgracht 195-7 te Amsterdam.

Foto door: Dwaalgast.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Protesten in het Amazonegebied

In het binnenland van Peru heeft een groep inheemsen de belangrijkste zijrivier van de Amazone geblokkeerd, nadat oliebedrijven en de Peruaanse overheid hun rechten hebben geschonden.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Indianen op de barricade

Op 16 april gaat de bijzondere film Birdwatchers in Nederland in première. In deze film wordt op indringende wijze in beeld gebracht hoe de Guarani-indianen in Brazilië bedreigd worden door ontbossing en armoede.

1
Reisnieuws
Onontdekte tribes

De foto's die Survival International afgelopen week publiceerde van een onontdekte stam in Brazilië hebben veel stof doen opwaaien. Op de beelden is te zien hoe stamleden met pijl en boog het vliegtuig van de fotograaf willen aanvallen. Vanuit de...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.