Reisnieuws

Huur je vakantiekleding

Gepubliceerd: 11 aug 2009
0

Een outfit scoren in een tweedehands boetiekje, een pak of galajurk huren voor een feest; voor veel mensen is het al de normaalste zaak van de wereld. Maar zou jij je vakantie in andermans kleren rondlopen?

Als het aan Catherine MacIntosh ligt, wordt dat de nieuwste trend. De Canadese ondernemer is van plan om nog voor het einde van 2010 zowel in Toronto als aan de Australische Gold Coast het Zero Baggage concept te lanceren. Boek vanuit je huis de kleren die je wilt dragen op vakantie en je pakket ligt bij aankomst op je te wachten in je hotelkamer.

Nooit baggage kwijt

Het voordeel volgens MacIntosh is dat je niet met zware tassen hoeft te slepen en daarmee ook de lange wachtrijen op vliegvelden kunt vermijden. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over verloren of gestolen bagage. En het is bovendien goed voor het milieu: 'Ga maar eens na hoeveel energie wordt bespaard door het lagere gewicht van het vliegtuig!'

Backpackers

De onderneemster heeft gekozen voor de Goudkust omdat hier zowel veel zakenmensen als vakantiegangers komen. 'Met name de backpackers die massaal door Australie trekken, zullen hopelijk van dit idee gecharmeerd zijn', denkt de Canadese. 'Zij zijn vaak ook gewend om gebruikte spullen te gebruiken.'

Duurzaamheid

Het idee zal gepresenteerd worden tijdens de Tourism Future Conference in Surfer's Paradise, die deze maand gehouden wordt. Duurzaamheid staat in de toeristenbranche hoog op de agenda: andere nieuwe ontwikkelingen zijn onder andere het kweken van groenten op hoteldaken, golf karts op zonne-energie, een dansvloer die energie opwekt en verhuur van ipods.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
NK koffer inpakken

Ben jij overtuigd van jouw snelle inpakkunsten? Dan is er dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen Koffer Inpakken.

0
Reisnieuws
Man verkoopt leven op eBay

Een Australische man wil zijn leven veilen op eBay. De hoogste bieder krijgt zijn huis, zijn baan, zijn kleren en zijn vrienden. De man wil een nieuw leven nadat zijn huwelijk stuk is gelopen.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.