Reisnieuws

Zomerfestivals bepalen hotelprijzen

Gepubliceerd: 08 aug 2009
0

Was je van plan dit jaar een festival te bezoeken en ter plekke te overnachten, dan mag je flink in de buidel tasten. De prijzen voor hotelkamers stijgen gedurende een festivalperiode met maar liefst 50%.

Dat blijkt uit onderzoek van Hotelprijsvergelijker Trivago. Was vorige maand Genève nog de duurste Europese stad, in augustus neemt Edinburgh het voortouw. De reden? Van 14 augustus tot 6 september wordt in de Schotse stad het Edinburgh festival gehouden. Een reden voor hoteliers om de prijzen met ruim 50% op te schroeven. Voor een kamer betaal je gedurende het festival maar liefst € 198.

Festivalsteden

Andere Europese steden volgen het voorbeeld: zo mag je in Salzburg tijdens de Salzburger Festspiele (25 juli – 30 augustus) 153 euro neerleggen voor een overnachting, tegenover 102 euro vorige maand. In Stockholm mag je tijdens het Stockholms Kulturfestival (11 – 16 augustus) rekenen op een prijsstijging van 21 procent, wat de gemiddelde prijs brengt op € 143 per kamer.

Prijzen dalen

Het goede nieuws is dat in de rest van Europa de hotelprijzen blijven dalen. Parijs en Madrid zijn nog niet eerder dit jaar zo goedkoop geweest. Vooral de Zuid-Europese steden blijken gunstig: in Grenada betaal je gemiddeld € 64 voor een kamer, in Sevilla is de gemiddelde prijs € 71 en in Boedapest ben je voor € 80 voorzien van een slaapplek.
Wie dus nog een weekendje weg wil: grijp je kans!

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
IJs- en sneeuwfestival Brugge

Vrijdag opent het ijs- en sneeuwfestival in Brugge voor de zevende keer zijn deuren. Bij dit festival zal ook aandacht geschonken worden aan het internationale pooljaar.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.