Reisnieuws

Gewicht caravans onderschat

Gepubliceerd: 13 jul 2009
0

Vakantiegangers die met een caravan op reis gaan, onderschatten nog steeds het gewicht van hun sleurhut. De ANWB adviseert de 75%-regel in acht te nemen.

Bij drie servicepunten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) langs de snelweg lieten zaterdag 140 mensen hun caravan controleren. Eén op drie was te zwaar beladen, vaak met gasflessen, boeken, etenswaren of water.

75% regel

De ANWB adviseert om de 75%- regel in acht te nemen: het gewicht van de (beladen) caravan mag niet meer dan 75% van het gewicht van de (beladen) auto zijn. Combinaties met een hogere massaverhouding dan 75% blijken in de praktijk veel moeilijker te beheersen.

Vervanging banden

Ook laten veel reizigers niet op tijd de banden van de caravan vervangen. Om de zes jaar moet dit gebeuren, omdat ze dan een risico gaan vormen. Ze slijten van het stilstaan, een te lage bandenspanning en omdat ze uitdrogen.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Sleurhutten worden steeds cooler

Caravans iets van vroeger? MINI, Airstream Trailers en Republic of Fritz Hansen ontwierpen samen een caravan van deze tijd. Het moderne huis op wielen is 6,8 meter lang en is helemaal op het ontwerp van de MINI Cooper S Clubman afgestemd.

0
Reisnieuws
Chaos door slapende verkeersleider

Twee vliegtuigen moesten afgelopen zondag een halfuur lang doelloos rondjes vliegen boven het Griekse eiland Lesbos. De luchtverkeersleider had zich verslapen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.