Reisnieuws

Zeven nieuwe wereldwonderen

Gepubliceerd: 10 mei 2007
0

De 2200 jaar(!) oude lijst met 'zeven wereldwonderen' is bij veel mensen wel bekend, maar inmiddels nogal achterhaald doordat slechts één wonder nog steeds bestaat: de piramiden van Giza in Egypte. Daarom vindt het Zwitserse New Seven Wonders Campain dat het hoog tijd is om de antieke lijst te vernieuwen.

Mensen konden online stemmen op hun favoriete bestemmingen uit 71 landen. Iedereen moest een lijstje van zeven wereldwonderen uitkiezen om de enquête zo representatief mogelijk te laten zijn. Inmiddels zijn er nog maar 21 plekken over die meedingen voor de titel 'wereldwonder'. Op 7 juli 2007 zal een jury van zeven architecten de nieuwe zeven wereldwonderen uitkiezen uit onder andere Angkor (Cambodja, foto), Alhambra (Spanje), Colosseum (Rome) en Sydney Opera House (Australië). Een partij die zich een beetje beledigd voelt is Egypte, omdat de piramides van Giza opnieuw verkiesbaar zijn terwijl dit het enige overgebleven wereldwonder is. Zij vinden daarom dat ze automatisch op de lijst moeten komen.

Ook nu kan er nog steeds gestemd worden op de website van New Seven Wonders.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Columbus' 7 wereldwonderen

Afgelopen weekend werden in Lissabon de 'zeven nieuwe wereldwonderen' bekendgemaakt. Zeventig miljoen mensen wereldwijd hebben naar verluidt gestemd, maar het resultaat valt de Columbus-redactie tegen! Sommige wonderen staan terecht op de lijst, a...

3

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.