Reisnieuws

Egoistische toerist: opgelet!

Gepubliceerd: 11 jul 2009
2

Een dringend advies voor alle strandgangers: houd geen strandstoelen bezet en mannen, laat alsjeblieft die ielige speedo thuis! Een overzicht van irritaties op het strand.

Uit onderzoek van Tripadvisor is gebleken dat vakantiegangers zich vaak ergeren aan andere mensen op het strand of bij het zwembad. 84% van de 3800 ondervraagden geeft bijvoorbeeld aan zich te irriteren aan mensen die strandstoelen bezet houden. Vaak laat men een handdoek op de stoel achter om vervolgens uren later pas weer te verschijnen. In de tussentijd had een ander mooi van dat plekje gebruik kunnen maken.

Sigaretten

Roken is ook een grote ergernis. Zowel op het strand en rondom het zwembad ziet men graag een verbod op roken komen. Met name uitgedrukte sigaretten in het zand wekken irritaties op. Voor je het weet, zit je er middenin.

Geen ielige speedo's

Al worden ze nog steeds gemaakt, mannen in te kleine zwembroeken zijn op het strand not done; 35% van de ondervraagden vindt dat speedo's niet tot de fatsoensnorm behoren. 24% gaf ook aan tegen vrouwen in te kleine bikini's te zijn.

Overige irritaties

Andere irritaties zijn afval rond laten slingeren, plassen in het water en te harde muziek draaien. Tachtig procent van de ondervraagden geeft aan te ervaren dat slechte manieren heel normaal zijn op het strand. Zelden zul je op het strand iets niet meemaken uit bovenstaande ergernissen.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Ergste toerist: de Fransman!

Wat wij Nederlanders eigenlijk altijd al hebben geweten, is nu officieel bevestigd: de Fransen zijn de ergste toeristen ter wereld. Ze scoren het slechtst op beleefdheid en fooien.

6
Reisnieuws
Flirtende stewardessen irritant

Ook wel eens last gehad van stewardessen die eerder voor overlast zorgen dan behulpzaam zijn? Bezoekers van een Australische krantensite News.com.au deelden hun ergernissen. De meest voorkomende irritaties zijn op een rijtje gezet.

6

Reacties van bezoekers Reageer

sonjakaptein

Door: sonjakaptein • Geplaatst op

ja, die handdoeken zijn het ergste!!!
Bij ons was het zo erg, dat ze 's avonds al neergelegd werden!!!
Gewoon iets eerder opstaan, alles in het water gooien, op je balkon zitten en genieten!!

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Als ik een hotelcomplex zou runnen dan zou ik mijn personeel opdracht geven om alle vroeg geplaatste handdoeken op stoelen die onbeheerd achtergelaten zijn door mensen die eerst uitgebreid gaan ontbijten en winkelen te verzamelen en neer te leggen bij de afdeling gevonden voorwerpen. Als je dat twee maal gebeurt dan neem ik aan dat je de boodschap wel hebt begrepen. Voor personeel is het volgens mij niet echt moeilijk om een schifting te maken tussen reserveerders en echte gebruikers. Voor de lunch hoef je ditzelfde dan echt niet meer te doen.

Niks is irritanter dan stoelen een halve dag ongebruikt te zien.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.