Reisnieuws

Reizen: 3x meer kans op trombose

Gepubliceerd: 09 jul 2009
0

Reizigers hebben maar liefst drie maal zo grote kans op trombose. De vele uren die reizigers zittend doorbrengen in een auto, bus, trein of vliegtuig, vergroot de kans op een bloedprop in een ader.

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat het risico op gevaarlijke bloedproppen voor reizigers maar liefst drie maal zo hoog ligt als het normale risico op het ontwikkelen van bloedproppen. Het hoge risico wordt veroorzaakt door de vele uren die reizigers zittend doorbrengen in vervoersmiddelen zoals een auto of vliegtuig.

Geen medicijnen tegen trombose

Onderzoekers van Harvard University hebben met name gekeken naar bloedproppen die zich in de benen ontwikkelen. Het risico is serieus genoeg om op zoek te gaan naar manieren om reizigers zo gezond mogelijk te houden. Het is echter niet ernstig genoeg om vliegtuigpassagiers medicijnen aan te bieden die stolling voorkomen.

Risico verkleinen

Voor reizigers die zwanger zijn, de pil slikken of overgewicht hebben, is het risico het hoogst. Om het risico te verkleinen wordt aangeraden veel te drinken en iedere twee uur een rondje te lopen.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Passagier repareert vliegtuig

Op het Spaanse eiland Menorca heeft een passagier een vliegtuig gerepareerd. Hij voorkwam hiermee een urenlange vertraging.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.