Reisnieuws

Middelvinger opsteken: €1000

Gepubliceerd: 07 jul 2009
0

Al ken je de Nederlandse verkeersregels nog zo goed, vaak is dit niet voldoende voor in het buitenland. Automobilisten doen er goed aan de regels door te nemen voordat zij de grens overgaan.

Nederlanders zijn zich vaak niet bewust van het verschil in verkeersregels tussen Nederland en andere landen. Met name vakantiegangers die met de auto naar Duitsland gaan moeten goed opletten. Zo is het in de grote Duitse steden verplicht om een milieuvignet te hebben. Hierop wordt streng gecontroleerd in Düsseldorf, Bremen, Hannover, Berlijn, Frankfurt, Stuttgart en München. Boetes zijn zeker €100,-.

Duitse pesterijen

De Duitse Grüne Polizei kent ook geen genade bij beledigingen in het verkeer. Waar we in Nederland niet schrikken van een opgestoken middelvinger, daar kunnen onbeschoften in Duitsland flink gestraft worden. Wanneer er aangifte wordt gedaan, ga je mee naar het verhoor en kunnen boetes oplopen tot wel duizenden euro's. Die had je toch mooi tijdens je vakantie kunnen spenderen.

Navigatiesysteem met flitspaalnavigatie

Vakantiegangers die een navigatiesysteem met flitspaalnavigatie aan boord hebben, kunnen in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland voor hoge boetes komen te staan. Als je gesnapt wordt, betaal je namelijk een paar honderd euro en nemen ze ook de apparatuur in beslag. Voorkom dit door de signalering uit te zetten of door software te downloaden waarin de flitspalen niet verklikt worden.

Verboden zones in Italië

In Italië geldt bovendien een verkeersregel die automobilisten verbiedt een bepaald stadsdeel in te rijden. Alleen mensen die een ontheffing hebben, bijvoorbeeld vanwege verblijf in het desbetreffende gebied, mogen deze zones betreden. De stadsdelen worden gecontroleerd met camera's. Omdat het verbod vaak maar één keer wordt aangegeven, gaan veel toeristen hier de mist in. Boetes zijn fors: gemiddeld €250,-.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Bizarre wetten in Italië

Draag op Capri geen bikini buiten het strand en bouw geen zandkastelen op het strand van Eraclea vlakbij Venetië. Dikke kans dat je dan een boete aan je broek hebt hangen. In Italië is namelijk een hele reeks nieuwe wetten ingevoerd.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.