Reisnieuws

Ryanair laat passagiers staan

Gepubliceerd: 07 jul 2009
0

De Ierse vliegtuigmaatschappij Ryanair wil haar toestellen zodanig inrichten dat passagiers niet zittend, maar staand vervoerd worden.

In navolging van het Chinese Spring Airlines wil ook Ryanair zijn passagiers staand gaan vervoeren. Met de maatregel wil de lowbudgetvliegmaatschappij meer ruimte creëren zodat het aantal reizigers per vlucht toeneemt.

Het is de bedoeling dat de staande passagiers een soort kruk krijgen om tegenaan te leunen. Ryanair wil vier rijen, ofwel twaalf stoelen, verwijderen om ruimte te maken voor de staanplaatsen.

Spring Airlines liet vorige week ook al weten met staanplekken te komen. Of dit daadwerkelijk doorgevoerd gaat worden is de vraag. Virgin Blue kwam een aantal jaar geleden namelijk ook al met het plan van statickets. Dit bleek achteraf echter een 1-aprilgrap te zijn.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Staand vliegen op komst?

Staan in een vliegtuig gevaarlijk? Niet volgens de Chinezen. De luchtvaartmaatschappij Spring Airlines is van plan om staanplaatsen te verkopen, om zowel de portemonnee van zowel de reiziger als van de maatschappij te verlichten.

3
Reisnieuws
1 op 3 reizigers heeft vliegangst

De zomervakantie staat weer voor de deur. Nederlanders stappen massaal in het vliegtuig naar warmere oorden. Jij kijkt er enorm naar uit, maar veel Nederlanders hebben slapeloze nachten. Zweet, hartkloppingen en trillende benen. Voor veel mensen i...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.