Reisnieuws

Tips voor reizen met kinderen

Gepubliceerd: 06 jul 2009

Reizen met kinderen is leuk, maar kan ook een hoop stress met zich meebrengen. Hier volgen een aantal tips voor vliegen met kinderen.

Voorbereiding

Boek je vlucht via ba.com. Op deze bekroonde website vind je een pagina speciaal voor ouders die op reis gaan met kinderen. Je vindt er reistips en advies van experts.
Overweeg bij verre bestemmingen om 's nachts te vliegen. Kinderen slapen meer, wat een jetlag kan verkomen. Vraag de luchtvaartmaatschappij of er stoelen beschikbaar zijn in het gedeelte tussen de business en economy class. Deze stoelen bieden vaak wat extra ruimte.

Op het vliegveld

Zorg ervoor dat je ruim op tijd op de luchthaven aankomt. Ouders met kleine kinderen krijgen vaak voorrang tijdens het aan en van boord gaan.
Bedenk manieren waarop kinderen voor de reis nog wat energie kwijt kunnen, zoals bijvoorbeeld een spelletje in de wachtruimte waarbij wat lichte activiteit nodig is. Vaak hebben vliegvelden een speciale 'Kids Zone'.

Aan boord

Laat kinderen aan een flesje of speen zuigen tijdens het opstijgen. Dit beschermt de oren. Ook een warme handdoek op de oren leggen kan de druk wegnemen.
Vraag na of de luchtvaartmaatschappij speciale kinderstoelen beschikbaar stelt. Deze kun je vaak van te voren reserveren en mag je gratis gebruiken.
Zorg voor afleiding, vooral tijdens het opstijgen en landen. Sommige airlines bieden speciale kinderpakketten aan met spelletjes voor vermaak.

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.