Reisnieuws

Vliegtuigstoelen de lucht in

Gepubliceerd: 05 jul 2009
4

Lange vluchten veroorzaken vaak veel klachten van passagiers over beperkte ruimte. Daar moet wat aan gedaan worden, heeft een een Amerikaans designer gedacht. Hij ontwierp een nieuwe indeling voor vliegtuigen. Als het niet mogelijk is om horizontaal ruimte te winnen, dan doen we het toch verticaal!

Geïnspireerd door zijn vele vruchteloze pogingen om tijdens lange vluchten in slaap te vallen, kreeg de Amerikaanse designer Emil Jacob het idee om een geheel nieuwe stoelindeling voor vliegtuigen te ontwerpen. In zijn verschillende designs verhoogt hij enkele rijen stoelen.
De passagiers in de economy class krijgen hierdoor meer ruimte om naar achter te liggen en in de business class krijgt men zelfs ruimte om te liggen.

Twee verdiepingen

Zijn meest complexe ontwerp is echter bedoeld voor de grootste Airbus en Boeing vliegtuigen. Hier wil hij de stoelen zo hoog de lucht inbouwen dat er twee verdiepingen ontstaan. Jacob is in gesprek met een aantal vliegtuigmaatschappijen, maar alsnog is er geen besluit genomen.deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Staand vliegen op komst?

Staan in een vliegtuig gevaarlijk? Niet volgens de Chinezen. De luchtvaartmaatschappij Spring Airlines is van plan om staanplaatsen te verkopen, om zowel de portemonnee van zowel de reiziger als van de maatschappij te verlichten.

3

Reacties van bezoekers Reageer

Webmaster Saphira

Door: Webmaster Saphira • Geplaatst op

@ Renefrederick: er zijn meerdere plannen gepresenteerd en de plek van de handbagage is enigszins afhankelijk van de uitvoering, maar over het algemeen genomen is er meer ruimte onder de stoelen voor tassen e.d., omdat de stoelen verhoogd zijn, ruimte naar links/ rechts hebben en er niet altijd iemand direct achter je zit, die zijn voeten kwijt moet.
@btmgrefkens: juist voor claustrofobische mensen kunnen deze uitvoeringen een toegevoegde waarde hebben, omdat je niet meer als sardines in blik zit, maar meer ruimte om je heen hebt.

btmgrefkens

Door: btmgrefkens • Geplaatst op

Voor claustrofobische mensen en mensen met vliegangst betekent dit nog meer hel. Alleen al bij het zien van de foto krijg ik het benauwd !

renefrederick

Door: renefrederick • Geplaatst op

Ziet er luxe uit. Vraagje; heeft ontwerper Emil een oplossing bedacht voor waar de handbagage dan komt?

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wat een genot als dit inderdaad op een gegevenmoment kan. Nu lijkt het wel of iedereen maat anschovis heeft en in een blikje wordt gepropt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.