Reisnieuws

Voetgangers lopen sneller

Gepubliceerd: 09 mei 2007
0

Uit psychologisch onderzoek naar voetgangers in steden is gebleken dat het looptempo van mensen de laatste tien jaar met gemiddeld tien procent is gestegen. De toegenomen haast zou een gevolg zijn van sms, e-mail en de druk om 24 uur per dag beschikbaar te zijn.

De onderzoekers uit Groot-Britannië hebben in 32 steden brede straten zonder obstakels uitgekozen om daar de snelheid van 35 voetgangers over 18 meter te meten. Daaruit bleek dat voetgangers in Singapore het snelst wandelen, bovendien is hun looptempo de laatste tien jaar met dertig procent gestegen. De eerste Nederlandse stad op de lijst is Utrecht op de negende plaats, dit is een plaats na New York. De snelste Europese steden zijn Kopenhagen en Madrid op een respectievelijke tweede en derde plaats.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Snelweg naar Mt. Everest

Over een paar maanden wordt het weer een stukje makkelijker om de Mount Everest te beklimmen. Als het allemaal mee zit kun je dan over een geasfalteerde weg aan de Tibetaanse kant van de berg naar het Everest Base Camp op 5200 meter hoogte lopen.....

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.