Reisnieuws

Top-8 ergernissen in vliegtuig

Gepubliceerd: 01 jul 2009
2

Erger je je in vliegtuigen ook zo aan vieze toiletten, een enorme kletkous als buurman en onbeschofte stewardessen? Honderden mensen deelden hun mening over hun grootste vakantie-ergernis.

Er zijn situaties waar je tijdens het reizen niets mee te maken wil hebben. Helaas zijn er altijd momenten die tijdens de vakantie voor een dieptepunt zorgen.
1700 reizigers deelden mee aan een Australische test en onthulden vertragingen als grootse ergernis. Je kunt het zo gek niet bedenken of de klacht staat in het lijstje. Er waren echter een aantal punten die boven alles uitstaken.

Slechte start

Tegenwoordig zijn reizigers al gefrustreerd voordat ze het vliegtuig instappen. Gebrek aan informatie over vertraagde vluchten staat bovenaan het lijstje. Het maakt niet uit hoe vaak er wordt omgeroepen dat er vertragingen zijn; pas als er informatie verkregen wordt over de oorzaak, zijn mensen tevreden.

Aan ruimte veel gebrek

Ruimte is van belang voor elke reiziger, zeker als het gaat om lange vluchten. Heb je genoeg geld, dan boek je een Business Class ticket. Maar voor de Economy Class-reizigers telt elke centimeter. De meeste klachten gaan over beperkte ruimte die soms al aanwezig is en soms wordt veroorzaakt.
Mensen hebben er een hekel aan als degene voor hen de stoel te ver naar achteren zet tijdens een korte vlucht. De ondervraagden gaven aan dat ze deze handeling onzin vinden gezien het tijdsbestek en dat men medepassagiers hiermee alleen een oncomfortabele vlucht bezorgt.
Ook mensen met overgewicht die tijdens de vlucht een plek naast hen hebben gereserveerd, worden niet altijd gewaardeerd. Er waren zelfs mensen die vonden dat zij twee Economy Class tickets moesten boeken om niemand tot last te zijn.

De top acht ergernissen

1. Vluchtvertraging.
2. Passagiers die hun stoel te ver naar achteren zetten tijdens een korte vlucht.
3. Geen kant op kunnen vanwege een slapende buurman.
4. Mensen met overgewicht die een deel van de eigen ruimte in beslag nemen.
5. Slechte hygiëne van medepassagiers
6. Een plaats naast een reiziger die aan één stuk doorpraat.
7. Vieze toiletten.
8. Onbeleefde stewardessen.deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Nog eentje trouwens: Mensen die zich door zoveel mogelijk herrie van hun Ipod van de buitenwereld afsluiten en zich niet realiseren dat dit geluid zich niet beperkt tot binnen hun hoofd. Helaas mag je geen scharen meenemen aan boord want ik heb vaak erg de neiging om de witte draadjes door te knippen.

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Steeds maar krimpende ruimte om je benen kwijt te kunnen. Nee, lekker, je mag bijbetalen omdat je nu eenmaal langer bent. Ik snap best dat men zo veel mogelijk mensen in een vliegtuig probeert te proppen maar mensen kunnen er nu eenmaal niets aan doen dat ze langer dan de rest zijn. Verbazingwekkend is het overigens dat juist aziatische maatschappijen de langste seat pitch hebben. Ook veel dikkerds kunnen er niet veel aan doen. Ik heb er geen enkel probleem mee om iets meer te betalen voor meer comfort maar het verschil tussen business class en economy staat gelet op de stoelruimte niet in verhouding. Als je het dan moet hebben van het eten van porcelein en metalen bestek dan zie ik het prijsverschil nog steeds niet.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.