Reisnieuws

Piloot overlijdt tijdens vlucht

Gepubliceerd: 19 jun 2009
0

Afgelopen nacht heeft een Boeijing 777 een noodlanding in moeten zetten nadat de 61-jarige Amerikaanse piloot was overleden. De twee co-piloten hebben het vliegtuig veilig naar bestemming gebracht.

De piloot van vlucht CO61 stierf vermoedelijk aan een hartaanval. Hij werkte al twintig jaar bij Continental. Het toestel was onderweg van Brussel naar het Amerikaanse Newark (New York) toen de piloot boven de Atlantische Oceaan overleed. Vanwege deze uitzonderlijke gebeurtenis, besloten de verkeersleiders in Newark het vliegtuig voorrang te geven bij het landen. De 247 passagiers kregen pas bij aankomst te horen dat de piloot was overleden.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een piloot overlijdt tijdens een vlucht. In april 2009 neemt een passagier het stuur over nadat de piloot van het tweemotorige vliegtuig is overleden in zijn stoel. De passagier en vier andere inzittenden maken een veilige landing met behulp van de luchtverkeersleiding van Southwest Florida International Airport. Tijdens een vlucht van British Airways naar Cyprus in februari 2008 werd een noodlanding ingezet in Istanbul nadat één van de piloten overleed. Ook tijdens een vlucht van Houston naar Puerto Vallarta in Mexico overlijdt een piloot vlak na het opstijgen. Het vliegtuig met 210 passagiers landt veilig op McAllen-Miller International Aiport in Texas.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Dronken piloot wordt betrapt

De 62-jarige piloot Michael Harr had iets te veel gedronken tijdens het kerstfeestje. Hij dacht echter dat hij de vlucht van Heathrow naar Bombay – een vlucht van ruim negen uur met aan boord 300 passagiers – nog wel kon maken.

0
Reisnieuws
Indiase piloten gesnapt met alcohol

Per jaar worden ongeveer vijftig Indiase piloten betrapt op het nemen van alcohol voordat ze de lucht in gaan. Dit maakten de luchtvaartautoriteiten afgelopen dinsdag bekend.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.