Reisnieuws

Extra rij open, graag!

Gepubliceerd: 18 jun 2009
0

Wachten, wachten en nog eens wachten. De lange rijen bij de incheckbalies op Schiphol zijn een enorme ergernis. Bereid je maar voor, want de rijen bij paspoort- en veiligheidscontroles worden alleen maar langer!

Alhoewel het aantal reizigers sterk is gedaald met 10 tot 12% als gevolg van de economische crisis, worden de rijen alleen maar langer. De komende maanden worden 'scouts' ingezet met als doel de reiziger in de rij kalm te houden door voorspellingen te geven van de wachttijd.

Onbezette paspoortcontrolebalies
De onbezette paspoortcontrolebalies zijn een nog grotere ergernis dan de lange wachtrijen. Schiphol dringt bij de vliegmaatschappijen en de Koninklijke Marechaussee dan ook aan om meer personeel in te zetten. De ministeries van Justitie en Defensie hebben al meerdere malen toegezegd om meer personeel in te zetten, maar tot nog toe is er niets veranderd. Met deze methode verdienen ze dus aan de crisis door op personeel te besparen.

Security charges
Passagiers zijn geïrriteerd over de lange wachttijden omdat zij de veiligheidscontroles zelf moeten betalen met toeslagen die in de vliegticketprijzen zijn inbegrepen, de zogenaamde security charges. De nieuwe topman van Schiphol, Jos Nijhuis, betreurt deze zaak en wil Schiphol klantvriendelijker maken.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zelf bagage inchecken op Schiphol

Op Schiphol kunnen reizigers sinds afgelopen vrijdag zelf hun bagage inchecken. De luchthaven is in samenwerking met KLM een test gestart met een 'self-service baggage drop-off' systeem.

0
Reisnieuws
Slaapcabines op Schiphol

Een cabine van negen vierkante meter, in een hip designjasje gestoken, waar mensen een paar uurtjes kunnen bijkomen in een comfortabel bed of zich even kunnen opfrissen in een luxe badkamer. Dat is het concept van Yotel, die begin 2008 een nieuw h...

0
Reisnieuws
Security Scan Schiphol

Vanaf nu wordt de Security Scan ingezet op Amsterdam Schiphol Airport bij de security en douanecontrole van passagiers. In een oogopslag kan dan gezien worden of de reiziger verboden voorwerpen draagt. Dit gebeurt door een straling die wel door de...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.