Reisnieuws

Deel je telefoon

Gepubliceerd: 07 mei 2007
0

Wij kunnen het ons waarschijnlijk niet voorstellen dat je je mobieltje moet delen met iemand anders. Het mobieltje wordt overal mee naar toe genomen en er ontstaat lichtelijke paniek wanneer de batterij op is of hij zoek is. Toch gebeurt dit wel in ontwikkelingslanden zoals Kenia en India, waar inwoners vaak het geld en de middelen niet hebben voor een eigen telefoon.

Nokia springt hier handig op in door nieuwe telefoons op de markt te brengen die geschikt zijn om te delen. Op deze manier kun je samen doen met vrienden, familie of collega’s. De Nokia 1200 en 1208 hebben meerdere telefoonboeken en een applicatie waarbij de kosten per gesprek worden bijgehouden.


Omdat er nog steeds mensen overblijven die de middelen niet hebben voor een eigen telefoon hebben lokale ondernemingen zogenaamde ‘mobile phone booths’ ontwikkeld: fietsen met daarop telefoons bevestigd. Deze ‘telefooncellen’ worden door de stad gereden zodat de lokale bevolking op elk gewenst moment een telefoontje kan plegen.


De telefoons gaan rond de 40 euro kosten, een heel ander bedrag dan de nieuwste Nokia N95 met bijvoorbeeld ingebouwde GPS. Dit lijkt een vervolg op de ‘100 dollar laptops’ die worden ontwikkeld voor kinderen in derdewereldlanden.


deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.