Reisnieuws

Zonder vaccinatie op reis

Gepubliceerd: 06 mei 2007
0

Wakker liggen van vaccinaties en vrezen voor de gezondheid voordat reizigers op vakantie gaan, gebeurt minder vaak dan eigenlijk zou moeten. Dat blijkt uit een enquête van de Belgische VZW Omtrent Gezondheid. Vaker vrezen we voor diefstal, verlies van bagage en verkeersongevallen.


Eén op de twee reizigers raadpleegt voor vertrekt zijn huisarts, bij mensen die in een luxe hotel verblijven is dat slechts één op de vier. Toch krijgt ongeveer de helft tijdens de reis te maken met gezondheidsproblemen terwijl 80 procent dacht goed geïnformeerd te zijn. Vooral de gevaren van hepatitis A en B wordt niet goed ingeschat, maar ook de waarschuwingen rond hygiëne in tropische landen wordt vaak niet serieus genomen. Lokale specialiteiten, ijsjes en vers vruchtensap kunnen leiden tot infecties zoals reizigersdiarree en Hepatitis A en B. Toch laat een groot percentage van de ondervraagden zich verleiden tot deze lekkernijen.


VZW raadt reizigers aan ruim een maand van tevoren contact op te nemen met de huisarts of een vaccinatiecentrum om te kijken welke maatregelen nodig zijn. Ook handig is de nieuwe editie van het Gezondheidspaspoort waar allerlei adviezen en tips instaan + een landenlijst met aan te raden vaccinaties.

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.