Reisnieuws

Bellen op reis steeds goedkoper

Gepubliceerd: 09 jun 2009
0

Altijd last van een hoge telefoonrekening na een vakantie in het buitenland? Dat hoeft nu niet meer, want per 1 juli zakken de bel- en sms-tarieven van de gsm binnen de Europese Unie.

Onlangs hebben ministers van de EU-landen ingestemd met het voorstel van de Europese Commissie om de tarieven te verlagen. Vooral de prijs van een sms daalt enorm. Momenteel betaal je gemiddeld nog 35 cent per sms vanuit het buitenland. Per 1 juli kost een sms hooguit 11 cent exclusief BTW. De Europese maximumprijs van grensoverschrijdende gsm-gesprekken wordt verlaagd van 46 naar 43 cent per minuut (exclusief BTW). De kosten voor het ontvangen van een gsm-gesprek zakt ook met 3 cent van 22 naar 19 cent.

Geen kosten per minuut
Per 1 juli mogen telecombedrijven grensoverschrijdende gesprekken ook niet meer naar boven afronden op de minuut. Volgens de Europese Commissie zorgde dit in het verleden voor twintig procent hogere telefoonrekeningen.

Tips
Heb je tips voor je medereizigers over bellen in het buitenland of wil je graag meer informatie hierover? Bezoek dan de discussiepagina over Bellen in het Buitenland.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.