Reisnieuws

Klimaatdiscussie rond

Gepubliceerd: 05 mei 2007
0

Het klimaatpanel van de Verenigde Naties heeft vrijdag een akkoord bereikt over maatregelen tegen de verandering van het klimaat. Later deze dag is het VN-klimaatrapport nog officieel bekrachtigd vanuit Bangkok.

De bijeenkomst begon maandag met zo’n vierhonderd deskundigen en regeringsdelegaties die lang en intensief onderhandelden over de uiteindelijke conclusies omtrent de klimaatveranderingen. Het schijnt dat China het vaak niet eens wilde worden, onder andere omdat milieu-maatregelen hun economische groei in de weg kan gaan zitten. De groeiende economie hangt in China nauw samen met het gebruik van fossiele brandstoffen.

Er kwamen eerder dit jaar al twee rapporten uit: in februari werd bekend dat de mens onomkeerbare invloed uitoefent op het klimaat. Het tweede rapport, van nog geen maand geleden, gaf de rampzalige gevolgen van de klimaatverandering weer. Zoals het uitsterven van planten- en diersoorten.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Earth Day

7 juli 2007 staat in het teken van de Live Earth concerten die op zeven locaties op alle zeven continenten zullen plaatsvinden. Doel is om mensen bewust te maken van de gevaren van klimaatverandering. National Geographic Channel besteedt die dag u...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.