Reisnieuws

Grootste luchtvaartcrisis ooit

Gepubliceerd: 08 jun 2009
0

Een nieuwe schatting van het verlies van de luchtvaart geeft aan dat het nog veel slechter met de sector gaat dan voorheen werd gedacht.

De Internationale Luchtvaart Vereniging (IATA) schat dat het verlies twee keer zo groot is dan bij de laatste prognose werd gedacht. Naar verwachting verliest de luchtvaart dit jaar circa 6,4 miljard euro. Dit werd op een bijeenkomst in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur door IATA-topman Giovanni Bisignani aangegeven. Opvallend is dat het verlies veel groter wordt ingeschat dan bij de laatste publicatie, slechts drie maanden geleden.

Ernstigste crisis ooit
Bisignani meldde ook dat dit de ernstigste crisis is die de luchtvaart ooit heeft meegemaakt. Het verlies over 2008 wordt geschat op 10,4 miljard dollar (7,4 miljard euro) en over 2008 en 2009 samen circa 20 miljard dollar (14,3 miljard euro). Luchtvaartmaatschappijen moeten dit jaar rekenen op acht procent minder passagiersvervoer en zeventien procent minder vracht.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Schiphol prijst zich uit markt

Het liefst vlieg je natuurlijk vanuit je eigen land naar je bestemming, maar wat als vliegen vanuit Düsseldorf of Brussel zo’n € 200 goedkoper is? Uit de net gepubliceerde jaarcijfers van Schiphol blijkt dat de luchthaven in enkele jaren tijd...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.