Reisnieuws

ANVR: Boek niet te laat!

Gepubliceerd: 30 mei 2009
0

Nederlanders zijn dit jaar voorzichtiger met het boeken van hun vakantie. Ze wachten langer met boeken dan in voorgaande jaren. De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) waarschuwt dat consumenten op tijd moeten boeken.

De economische crisis heeft ervoor gezorgd dat veel reisorganisaties hun capaciteit hebben teruggebracht op met name populaire bestemmingen zoals Kreta en het Turkse Antalya. Hierdoor kunnen mensen die lang wachten met het boeken van hun zomervakantie, het risico lopen dat zij niet naar hun geplande bestemming kunnen.

Last minutes
Ook de Consumentenbond geeft aan dat het uitstellen van het boeken van de vakantie niet altijd voordelig kan uitvallen. Last minutes klinken vaak interessant in de oren, maar toch is het belangrijk om je hier goed over te laten informeren. Vaak wordt niet goed informatie verstrekt over last minutes. Het is belangrijk dat je weet wat wel en niet inbegrepen is in de prijs.

Voordelig
Bovendien zijn niet alle last minutes goedkoper dan reguliere reizen. Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat last minutes in 55% van de gevallen het voordeligst zijn. De consumentenbond adviseert daarom een reisorganisatie te kiezen die aangesloten is bij de ANVR en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Foto door Niekes.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Betere informatie op sites

Diverse luchtvaartmaatschappijen hebben de Europese Commissie beloofd hun website te verbeteren, na klachten over de misleidende informatie die op de sites worden vermeld. Dit werd donderdag bekend gemaakt.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.