Reisnieuws

Nieuwe bagageregels onzin

Gepubliceerd: 03 mei 2007
1

De nieuwe handbagageregel waarbij je nog maar honderd milliliter vloeistof mee mag nemen, heeft weinig nut. De regel die afgelopen november van kracht ging om het risico op aanslagen te verminderen heeft niets aan dit risico veranderd, aldus de Delftse professor Carel van Eijk. Volgens hem zijn de regels eerder een manier om passagiers gerust te stellen dan een vergroting van de veiligheid.

Het is voor de scanners nauwelijks mogelijk om te ontdekken of in een metalen busje explosieve stoffen zitten. Bovendien: ‘Het is ook goed mogelijk om bommen te maken met vloeistoffen of poeders kleiner dan honderd milliliter’, aldus van Eijk.

Volgens de nieuwe regels moet je je flesje water of je pot gel groter dan honderd milliliter in een hersluitbare, doorzichtige zak stoppen. Deze moet buiten je handbagage blijven. Ook de vloeistoffen die je tax-free koopt op een luchthaven gaan in een doorschijnende tas, maar dan verzegeld. Het is ten strengste verboden deze zegel te breken, ook het bonnetje dient bewaard te blijven. Babyvoeding en medicijnen vallen overigens buiten de nieuwe regelgeving.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Ondanks terreur op vakantie

Nederlanders raken zo langzamerhand gewend aan terreurdreiging en laten hun vakantie hier nauwelijks door beïnvloeden.

0

Reacties van bezoekers Reageer

cizher

Door: cizher • Geplaatst op

Ben het helemaal met die stelling eens. Daarnaast is men bij de controle vaak ook niet meer al te "gemotiveeerd" om de regels stringent toe te passen. Recentelijk ging ik voor een korte vakantie richting Turkije (met Transavia). Het flesje water wat mijn vrouw op Schiphol had gekocht en reeds half leeg was moest bij de controle worden ingeleverd. Echter toen ik eenmaal in het vliegtuig zat zaten voor ons 4 dames die elk twee literflessen water duidelijk zichtbaar in hun handbagage bij zich hadden. Indien men bij dit soort zaken al niet meer een eenduidig beleid kan of wil hanteren (omdat zij zelf blijkbaar ook niet meer het nut er van inzien) dan kan men deze maatregel beter afschaffen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.