Reisnieuws

Koud kikkerlandje populairder

Gepubliceerd: 09 mei 2009
0

Komende zomer zijn ongeveer acht miljoen Nederlanders van plan om in het buitenland op vakantie te gaan. Dit is een daling van een kwart miljoen mensen ten opzichte van vorig jaar. Frankrijk is daarbij veruit de populairste vakantiebestemming.

NBTC-NIPO Research heeft hier onlangs onderzoek naar gedaan bij ruim achtduizend Nederlanders in verband met de economische malaise. Naast Frankrijk zijn ook Spanje, Italië en Duitsland in trek.

Eigen land
De belangstelling voor een vakantie in eigen land is ten opzichte van vorig jaar met vier procent gestegen. Ongeveer 2,7 miljoen mensen gaan deze zomer naar of in Nederland op vakantie. Ruim de helft van de Nederlanders met vakantieplannen heeft al geboekt, maar drie miljoen mensen moeten hun vakantie nog regelen.

Foto door bneeleman.reisreporter.nl


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Veilig en goedkoop op vakantie!

Het lijkt misschien wel alsof je sinds de uitbraak van de varkensgriep wereldwijd niet meer op vakantie kunt, maar Columbus wist nog een aantrekkelijke én veilige vakantiebestemming te vinden tegen een zeer aantrekkelijk prijsje!

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Nederland boet in op vakantie

Dat de economische recessie ook effect heeft op de reisbranche, blijkt uit onderzoek van de ANWB. Gingen we vorig jaar nog 35 miljoen keer op vakantie, dit jaar doen we het relatief rustig aan met 33 miljoen vakanties.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.