Reisnieuws

Vliegen op biobrandstof

Gepubliceerd: 30 apr 2007
0

De laatste tijd is alles groen, dus het was een kwestie van wachten op milieuvriendelijke kerosine voor vliegtuigen. En die komt er! Op dit moment is Virgin Atlantic in samenwerking met Boeing en General Electric (de motorproducent) bezig met het testen van groene brandstoffen, zodat in 2008 het eerste vliegtuig "groen" kan opstijgen.

Ethanol dat wordt gebruikt als alternatief voor petroleum in auto’s is inmiddels afgevallen als biobrandstof, omdat het niet goed genoeg brandt in bepaalde omstandigheden. Virgin Atlantic hoopt dat vliegtuigen binnen vijf jaar kunnen opereren op milieuvriendelijke brandstof. Dit kan de uitstoot van CO2 door de vliegtuigindustrie aanzienlijk verminderen. Er wordt al gewerkt aan lichtere vliegtuigen en nieuwe motoren die zuiniger zijn, maar groene brandstof is natuurlijk nog veel beter.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Toeristenstop Antarctica

Antarctica is niet het meest voor de hand liggende continent om naartoe te reizen. Toch zijn er met 37.000 toeristen eigenlijk nog te veel toeristen in de grote, ijzige wildernis. En daarmee stijgt de bezorgdheid van de Indiase overheid over de mi...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.