Reisnieuws

Blijf van mijn stoel af!

Gepubliceerd: 07 mei 2009
9

Iedereen heeft er weleens last van: irritante medepassagiers in het vliegtuig. British Airways vroeg zich af wat de meest irritante gewoontes zijn voor Nederlandse reizigers en heeft daarom een enquête afgelegd.

De enquête werd afgenomen onder zowel zakelijke als toeristische passagiers. Wat blijkt: mensen die tegen de achterkant van je stoel trappen, zorgen voor grote irritaties. Bij 75 procent van de reizigers wekt het 'stoel schoppen' de grootste irritatie.

Zeuren
Ouders die geen controle over hun kinderen hebben zijn volgens de Nederlandse reiziger ook behoorlijk vervelend want 66 procent van de ondervraagden vindt dit de meest aanstootgevende gewoonte. Ook scoren zeurende reizigers (56 procent), reizigers die hun stoel te ver naar achteren zetten (53 procent) en ongeduldige passagiers die meteen opstaan zodra het vliegtuig is geland (45 procent) hoog.
Opvallend is dat Fransen zich vooral irriteren aan hard pratende passagiers. Duitsland, Zwitserland en Zweden vinden zeurende passagiers het meest vervelend en Italianen ergeren zich vooral aan mensen die hun benen in het gangpad strekken.

Advies
Aangezien British Airways graag tevreden klanten heeft, geeft zij advies om irritaties en stress te verminderen:
Neem voldoende tijd om naar het vliegveld te reizen en in te checken.
Ontspan voor je vlucht door bijvoorbeeld duty-free winkels te bezoeken of een lekker hapje te eten.
Vermijd (teveel) alcohol voor je vlucht.
Ontspan door muziek te luisteren of gebruik te maken van de in-flight entertainmentset in het vliegtuig.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Rokers krijgen eigen vlucht

Het is tegenwoordig niet makkelijk als rokende reiziger je draai te vinden tijdens het reizen of vliegen. Op vliegvelden is er een handjevol bars waar je in een hoekje mag roken, maar daar blijft het wel bij. Roken in vliegtuigen komt al jaren bij...

1

Reacties van bezoekers Reageer

bartf

Door: bartf • Geplaatst op

Zou het niet fatsoenlijk zijn als mensen alvorens zij de stoel naar achteren willen kantelen even achter zich vragen of het ok is? Met mijn 2 meter lengte hebben mensen zowieso pech want met geen mogelijkheid is er ruimte om de stoel naar achter te kantelen. Daar kan ik niets aan doen maar de maatschappij wel. Laat ze aub een keer iets harder nadenken om meer beenruimte met hetzelfde aantal stoelen mogelijk te maken. Ik heb wel enige ideeën maar men lijkt er niet aan te willen.

Els001

Door: Els001 • Geplaatst op

Stoelen alleen maar in slaapstand als het echt slaaptijd is, vooral op lange afstanden is het irritant dat mensen de hele tijd met de stoel omlaag voor je zitten

scubasheila

Door: scubasheila • Geplaatst op

Ik vlieg regelmatig lange vluchten, maar heb hier vrijwel nooit last van. Als ik nog aan het eten ben en degene voor mij schuift zijn/haar stoel naar achteren, dan vraag ik gewoon of hij/zij nog even kan wachten. Die persoon kan toch ook niet ruiken dat ik nog niet klaar ben? En als iemand tegen mijn schoel aan schopt, zeg ik daar direct wat van, dan dat ik wacht en de grens van ergenis mij al bereikt heeft. Door zelf relaxed, adrem, maar vriendelijk te zijn, kan ik je een fijne vlucht garanderen. Echt.. ik snap niet waarom iedereen zich zo druk maakt.

Rena

Door: Rena • Geplaatst op

Ik erger mij aan mensen die ronduit te dik zijn voor een economystoel, meer ruimte in beslag nemen dan hun stoel toelaat. Laatst zat een meneer naast mij die zeer breed was. Ik heb dus de stoel de hele tijd in de ligstand gehouden, zat zo achter zijn ellebogen en hij bleef maar in de rechtopstand. Zijn benen gingen ook voor een kwart naar beide kanten. Helaas waren alle stoelen bezet en ik kon niet uitwijken. Eten: het boordje naar mijn man toeschuiven en dan schuin zitten eten. Vlucht : Bangkok/dusseldorf!
Het ergernis met schreeuwende kinderen deel ik ook. Ik vraag ook in de trein aan ouders: Spreekt u uw kind erop aan of moet ik het doen? " Ook vervelend vind ik als mensen de knieen in de stoel zetten en dan nog wiebelen. Wij reisden vroeger ook met ons grut, maar zorgden ervoor dat de kids zich "gedroegen".
Ik voorkom het een en ander door in plaatsreservering te investeren.

mmartens

Door: mmartens • Geplaatst op

ik ben net een weekje geleden uit het vliegtuig gerold, en ik heb inderdaad weer een gevalletje stoel schoppen gehad. het was een kind, en ik probeerde het maar te negeren, maar het werd steeds harder en harder, en toen heb ik haar ouders (in haar aanwezigheid) zeer boos toegesproken dat ze beter toezicht moeten houden op hun kind! (daarna geen last meer gehad...;-)

tijdens het eten zouden stoelen automatisch in rechtopstand moeten gaan, en pas weer verstelbaar als rommel is opgeruimd! scheelt heel veel geknoei en ergernis...

groetjes,
maaike

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.