Reisnieuws

Hoe schoon zijn wij?

Gepubliceerd: 06 mei 2009
0

Waar is het water zo schoon dat je het rechtstreeks uit een beekje kan drinken? Waar is de lucht het zuiverst op aarde? Waar leven de mensen het langst en het gelukkigst?

Deze gegevens zijn te zien op de Environmental Performance index, een project uitgevoerd door de universiteiten Yale en Colombia. Dit project vergelijkt de milieuprestaties van diverse landen met elkaar. Hieruit komt een overzicht met de schoonste landen op aarde.

140 landen
Het onderzoek vond in totaal in 140 landen plaats. Per land kon er maximaal honderd punten gescoord worden. Zwitserland scoorde het hoogst, met 95,5 punten. Op onder andere watervoorzieningen en natuuronderhoud werden de volle 100 punten toegekend. De gezonde Zwitserse leefomgeving zorgt voor een gemiddelde levensverwachting van 81 jaar. Landen die ook hoog scoorden zijn Costa Rica (90,5). Nieuw-Zeeland (88,9), Japan (84,5) en Australië (79,8). Hoe de andere 135 landen hebben gescoord, is terug te vinden op de officiële site van Yale.

Eisen
Er werd gekeken naar de diversiteit van flora en fauna, de lucht- en waterkwaliteit en het energiegebruik. Het doel is mensen te voorzien van objectieve informatie om mogelijke beslissingen die in de toekomst gemaakt moeten worden waarbij deze informatie betrekking heeft, makkelijker te maken.

Foto door dickverton.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eerste CO²-neutrale stad Emiraten

Volgende maand begint het emiraat Abu Dhabi met de bouw van ‘s werelds eerste stad waar de uitstoot van CO² taboe is. In ‘Masdar City’ zal ‘alle’ energie voor de 50.000 mensen die er gaan wonen en werken, volledig schoon zijn.

0
Reisnieuws
Schoonmaakactie Aruba

Toeristen, maar ook de lokale bevolking zorgen voor vervuiling van stranden en zee. Opruimen gebeurt vaak niet en daarmee wordt de vervuiling logischerwijs alleen maar erger. Het Reef Care Project zet ieder jaar inwoners en toeristen in om in twee...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.