Reisnieuws

Ryanair wil vetbelasting

Gepubliceerd: 23 apr 2009
0

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat wellicht te zware passagiers vragen om meer te betalen voor een vlucht. Zij is op dit idee gekomen nadat uit een enquête bleek dat een groot deel van de passagiers daar een voorstander van is.

De enquête is ingevuld door ruim honderdduizend klanten. Zij werden gevraagd wat hun favoriete kostenbesparing is. Hieruit bleek dat het straffen van obesitas onder 29 procent van de ondervraagden favoriet is. Ook het betalen voor het gebruik van toiletpapier met het hoofd van topman Michael O'Leary erop, bleek favoriet. Een kwart van de ondervraagden koos hiervoor.

Opties
Ryanair, die bekend staat om haar goedkope vluchten, gaat haar klanten nu vragen op welke manier zij extra geld moet inwinnen van mensen met overgewicht. Tot de opties behoren: betalen voor elke kilogram boven de 130 kilo voor mannen en boven de 100 kilo voor vrouwen. Ook kan de klant kiezen voor het betalen voor een tweede stoel als blijkt dat de buik van passagiers tegelijkertijd de armleuningen raakt.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
De geheime nummers van de reisbranche

Baal je ook zo van die 0900 nummers, waarbij de kosten buiten je abonnement vallen? Bij Columbus weten we dat het ook anders kan. Daarom krijg je van ons waar mogelijk de reguliere nummers van reisorganisaties.

0
Reisnieuws
50.000 Gratis tickets bij Ryanair

Ryanair is begonnen met een tweede ronde Summer Sale. Alleen vandaag (12 juli) nog kun je een van de 50.000 gratis tickets boeken. Ja, je leest het goed: gratis! Boeken kan afhankelijk van de beschikbaarheid voor reizen in september en oktober.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.