Reisnieuws

1.000 dagen non-stop op zee

Gepubliceerd: 29 apr 2007
0

Een reis om de wereld per boot doe je niet zomaar en drie keer een reis om de wereld al helemaal niet. Toch gaan de 55-jarige Reid Stowe en zijn 23-jaar jonge vriendin Saonya Ahmad dit proberen te doen, in maar liefst duizend dagen en nachten. Ze zijn al begonnen aan de non-stop tocht, waarop ze helemaal niet aanmeren in havens en niet over het vaste land mogen lopen.

Als de reis slaagt zonder één voet aan wal te zetten, overtreffen ze de Australiër Jon Sanders in het ‘lang aaneengesloten op een boot zitten’. Hij voer in 657 dagen drie keer om de wereld tussen 1986 en 1988. Reid en Saonya zullen heel wat moeten doorstaan, zoals de beruchte golven rond de Zuid-Amerikaanse Cape Horn, die soms wel dertig meter hoog zijn. Om de tocht te overleven heeft het stel proviand in elk hoekje en gaatje van de jacht opgeslagen: rijst, bonen, tomatensaus, pasta, chocolade, maar ook honderd kilo Parmezaanse kaas. Verse vis halen ze, hoe kan het ook anders, uit de zee. En zeewater wordt door middel van een ontziltingsproces omgezet in drinkwater. Voor de communicatie met de buitenwereld zijn er zonnepanelen die voor de satellietverbinding zorgen, maar ook voor licht. Ze hebben zelfs gedacht aan een kleine bibliotheek.

De boodschap van de tocht naar de rest van de wereld is dat mensen kunnen doorzetten en overleven zolang je geïnspireerd en ‘in love’ bent.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Eindeloos de wereld rond

Gisteren is Nederlands bekendste zeezeiler Henk de Velde begonnen aan zijn allerlaatste wereldreis. Hij heeft Nederland definitief verlaten en wil tot aan zijn dood de wereld rondzeilen, zwerven over de oceanen tot hij sterft.

0
Reisnieuws
Iceman haalt eerste record

'Iceman' Wim hof heeft zijn eerste doel bereikt: in slechts zijn korte broek klom hij tot een hoogte van 7253 meter op de hellingen van Mount Everest. Hij komt daarmee in het Guinness World Records Book. Zij doel was om halfnaakt het 250 meter lag...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.