Reisnieuws

Bel simpel met Google Voice

Gepubliceerd: 03 apr 2009
0

Met Skype en buitenlandse simkaarten kun je een hoop belkosten omzeilen, maar het blijft veel gedoe. Google komt met een goedkoper alternatief voor Skype: Google Voice.

Onder de naam Google Voice lanceerde Google enkele weken geleden een aantal nieuwe diensten op het gebied van telecom en VoIP. Het is nog even wachten totdat deze service ook in Nederland beschikbaar wordt, maar in de VS is men al enthousiast.

VoIP
Door VoIP is het mogelijk om de voorheen gescheiden werelden van spraak en data te combineren en is er nog slechts één infrastructuur nodig. Dit maakt dus bellen via je computer, zoals het programma Skype aanbiedt, mogelijk . Google Voice lijkt op Skype, maar belooft goedkoper te zijn.

Delen
Het nieuwe Google Voice gebruikt VoIP om bijvoorbeeld je voicemailberichten om te zetten in tekst en naar een bepaald e-mailadres te zenden. Ook kun je deze berichten dan delen met andere Google Voice-gebruikers.

Doorschakelen
Een andere functie wordt dat je straks oproepen via één telefoonnummer automatisch kunt laten doorschakelen naar je thuis-, werk- en mobiele telefoon. Per toestel kun je dan regelen wat er wel en niet binnenkomt. Handig als je werkgerelateerde telefoontjes liever niet op je huistelefoon ontvangt!

Bekijk de special voor tips over goedkoop bellen in het buitenland.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
A'dam in 3D op Google Earth

Nog nooit in Paleis op de Dam in Amsterdam geweest? Daar hoef je je nu niet meer druk om te maken, want je kunt het gewoon vanuit je luie stoel bekijken… Amsterdam staat binnenkort namelijk driedimensionaal op Google Earth. Bijna 170.000 gebouwen...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.