Reisnieuws

Reizen en schrijven bij maanlicht

Gepubliceerd: 14 mrt 2009
0

Wil je weten hoe je een boeiend reisverhaal schrijft? Speciaal voor de schrijvende reiziger geeft auteur Jan Donkers een interactieve les tijdens de Boekennacht op vrijdag 20 maart in Amsterdam.

In het jaar 2009 draagt Amsterdam de titel ‘Wereldboekenstad’. De hoofdstad grijpt deze kans aan om haar reputatie als eeuwenlange vrijplaats van het woord opnieuw op de internationale kaart te zetten.

20 maart Boekennacht
In samenwerking met Amsterdam Wereldboekenstad organiseren boekhandels en de wekelijkse boekenmarkt op het Spui de eerste Boekennacht. Het gratis evenement vindt plaats van 18:00 tot 03:00 uur en biedt literaire activiteiten als signeersessies, workshops en muzikale en theatrale optredens. Het thema van de Boekennacht is ‘de Nacht’, dat een veelvuldig terugkerende inspiratiebron binnen de literatuur is.

Sterk reisverhaal
Bij literair reisboekhandel Evenaar geeft schrijver Jan Donkers tips en trucs over schrijven op reis. Hij publiceerde in 2008 het boek Reisverhalen schrijven. Vanaf 20:00 uur doet hij aan de hand van voorbeelden uit de wereldreisliteratuur uit de doeken hoe je saaie vakantiekrabbels omtovert in een boeiend reisverslag of reisroman. Bij voldoende belangstelling kun je voor zijn lezing ook nog om 21:00 uur aanschuiven.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Lonely Planet reageert

Het duurde even, maar Lonely Planet heeft op haar website een reactie geplaatst op het 'plagiaat-incident'. Eerder deze week liep de Australische reisgidsenuitgever een flinke deuk op. Bekend werd dat één van haar voormalige auteurs (Thomas Koh...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.