Reisnieuws

Fiets in je rugzak

Gepubliceerd: 04 mrt 2009
0

Hou je van bergwandelingen, maar heb je vaak niet meer de puf voor de afdaling? De Oostenrijkse firma Bergmönch heeft dé oplossing: een opvouwbare fiets die tegelijk een rugzak is!

De rugzak weegt inclusief fiets 9,5 kilo. Dat is dan wel aan de zware kant als je een berg op sjouwt, maar de terugweg is daarentegen een fluitje van een cent. Als je boven bent en hebt genoten van het uitzicht, klap je in twee minuten de vouwfiets uit en suis je naar beneden. In de fiets-rugzak van Bergmönch is ook ruimte voor bijvoorbeeld een lunchpakket of camera.

Gadget
Het fietsje heeft echter geen trappers of zadel en is dus uitsluitend geschikt voor afdalingen. Je snelheid bepaal je door te knielen of te blijven staan. Bij een vlak gedeelte zul je moeten afstappen en dat maakt de Bergmönch bijvoorbeeld niet geschikt voor een ritje in Nederland. Maar een hebbedingetje is het wel!

De ‘bergmonnik’ is nog niet verkrijgbaar, maar al wel te zien op verschillende exposities. Kijk voor meer informatie op de site van Bergmönch of bekijk het promofilmpje hieronder.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Op éénwieler door Himalaya

De Brit Steve Colligan gaat een route van 1000 kilometer over de toppen van de Himalaya fietsen. Niet op een gewone fiets, maar op een éénwieler! De route loopt van Lhasa in Tibet via het Mount Everest basiskamp naar de Kathmandu in Nepal.

0
Reisnieuws
Parijs gaat op de fiets

Met de auto Parijs in wordt door menig chauffeur gezien als een ware nachtmerrie. De stad begint dat ook door te krijgen en wil er door middel van een grote campagne iets aan doen: Lang leve de fiets!

0
Reisnieuws
Fiets je rot

Je moet er maar zin in hebben om 12.000 kilometer te fietsen. Toch is er over de hele wereld genoeg animo voor. Tour d’Afrique organiseert drie intercontinentale routes, waarvan de eerste – van Caïro (Egypte) naar Johannesburg (Zuid-Afrika) – ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.