Reisnieuws

Vliegtuig crasht bij Schiphol

Gepubliceerd: 25 feb 2009
0

Vanochtend is op luchthaven Schiphol een Boeing 737 met 127 passagiers en 7 bemanningsleden neergestort. Hierbij zijn negen doden en vijftig gewonden gevallen.

Het vliegtuig met vluchtnummer 1951 kwam uit Istanbul en zou te Amsterdam landen. Ooggetuigen melden dat er iets mis ging bij de landing en dat het leek alsof het vliegtuig de landingsbaan niet kon halen. De Boeing belandde uiteindelijk in een weiland langs de A9 nabij de polderbaan en brak in drie stukken; de staart en één van de motoren zijn losgekomen. Er is geen brand uitgebroken.

Slachtoffers
Er is officieel bevestigd dat er negen doden en vijftig gewonden zijn gevallen. Tientallen hulpdiensten zijn aanwezig. Delen van de A4 en A13 zijn vrijgemaakt voor ambulance, brandweer en politie. De A9 is momenteel afgesloten in beide richtingen.

Landingsbanen
Verscheidene toestellen zijn inmiddels uitgeweken naar Rotterdam Airport. Of zij later zullen doorvliegen, is onbekend.

Turkish Airlines
In januari 2003 stortte een vliegtuig van Turkish Airlines neer bij de Turks-Iraanse grens. Bij dit ongeval, dat veroorzaakt werd door dichte mist, kwamen 75 mensen om. De Turkse luchtvaartmaatschappij staat bij de EU niet te boek als slechte luchtvaartmaatschappij en heeft ook nooit op de zwarte lijst gestaan. De EU-Commissie stelt de zwarte lijst iedere drie maanden opnieuw samen. Er staan vooral Afrikaanse en Aziatische luchtvaartmaatschappijen op. Vermelding in het twaalf pagina's tellende dossier heeft tot gevolg dat de vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij nergens in de EU mogen landen.

Beelden vliegtuig

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vliegrampen nemen toe

Dinsdag zijn zeker twintig mensen verongelukt toen een Congolees vliegtuig in de stad Goma crashte. Het vliegtuig, een DC-9 van de vliegmaatschappij Hewa Bora, werd vier dagen voorafgaande aan de crash op de zwarte lijst van de EU gezet.

1
Reisnieuws
Vliegtuig crasht in Venezuela

Een vliegtuig van de Venezolaanse maatschappij Santa Barbara is donderdag een half uur na vertrek van de radar verdwenen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.